De kamervraag
Image default
Bedrijven

Tips voor het geven van een relatiegeschenk

Als bedrijf is het belangrijk relatiegeschenken te geven aan je leveranciers en klanten. Op deze manier kan je als bedrijf je waardering laten zien en je zakelijke relaties versterken. Het is dus een goed idee om te investeren in relatiegeschenken. Het juiste relatiegeschenk vinden kan nog best een uitdaging zijn. Om het je wat makkelijker te maken hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Lees dus vooral verder voor tips voor het geven van relatiegeschenken.

Bepaal het budget

De eerste stap bij het bepalen van het relatiegeschenk is het bepalen van het budget. Het is een goed idee om indien het mogelijk is ieder jaar voldoende budget vrij te houden voor het aanschaffen van relatiegeschenken. Je wil je relaties natuurlijk niet het idee geven dat ze je niet veel waard zijn. Bepaal dus wat je kan missen en op basis van dit budget kan je gaan beginnen met je zoektocht naar het ideale relatiegeschenk.

Geef een praktisch geschenk

Als je een relatiegeschenk geeft is het goed om voor een geschenk te kiezen waar de mensen aan wie je het geeft ook echt iets aan hebben. Daarom is het een goed idee om een praktisch geschenk te geven. Misschien iets op het werk kan worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld een mooie kalender. Een kalender is altijd handig om te hebben en zorgt ervoor dat je personeel goed up-to-date blijft. Als je echt graag uit wil pakken kan je zelfs een speciale kalender laten ontwerpen. Een aanrader is om bureaukalenders te laten maken voor het personeel. Deze geven nog wat meer sfeer aan de werkruimte en kunnen ook zeer praktisch zijn. 

Kalender

Geef een geschenk dat bij jouw bedrijf past

Het is belangrijk een geschenk te geven die past bij jouw bedrijf. Zorg ook dat het geschenk past bij het imago van jouw bedrijf. Het heeft geen zin om je als bedrijf anders voor te doen, hier prikken klanten zo doorheen. Ook je normen en waarden als bedrijf moeten zichtbaar zijn in je geschenk. Als je staat voor duurzaamheid, geef dan ook een duurzaam cadeau. Je kan bijvoorbeeld een mooie thermosbeker geven of een groene plant voor op het bureau.

Bedruk het geschenk

Om je naamsbekendheid te vergroten is het een goed idee om het geschenk te bedrukken. Je geeft op deze manier niet alleen iets weg, je promoot zo ook je eigen bedrijf. Bedrukking is dus zeker niet iets om op te besparen, omdat dit je op de lange termijn meer geld kan opleveren als bedrijf. Zorg dat je bedrukking er mooi uitziet op het geschenk en dat je bedrijfsnaam en logo duidelijk zichtbaar zijn.

Maak het persoonlijk

Je wil je klanten natuurlijk een goed gevoel geven als je ze een relatiegeschenk geeft. Dit doe je door het geschenk persoonlijk te maken. De beste manier om het geschenk persoonlijk te maken is door er een persoonlijk kaartje bij te schrijven. In dit kaartje kan je je waardering uitdrukken. Dit kleine gebaar kan wonderen doen. Als je geen tijd hebt om voor iedereen een persoonlijk kaartje te schrijven kan je ook een standaard tekstje maken waarin je enkel de naam verandert. Zo is het toch nog een beetje persoonlijk.