Bij het jaarlijkse Timelapse Film Festival hebben Stefan Kuipers en Demian Leendertse van SK Productions dit jaar de derde plaats gehaald met hun timelapse ‘WILD | 4 seasons of the Veluwe’. Zij gingen daarmee meer dan honderd uitzendingen uit de hele wereld voorbij. Het is de trailer van de gelijknamige bioscoopnatuurfilm WILD. In deze film vertelt de Veluwe zelf haar eigen unieke verhaal. Vanaf het prille begin in de ijstijd, tot het grootse en groene natuurgebied met al haar flora en fauna dat er nu is. Tijdens alle seizoenen en op ieder tijdstip van de dag worden talloze dieren en planten vastgelegd op camera. Dit is een hele klus met alle uitdagingen die in de sneeuw, kou, regenval, hitte en langtijdige droogte overwonnen moeten worden.

 Bij een timelapse maken van natuurlijke verschijnselen, is het noodzaak om veel te testen en uit te proberen. Zo kun je zorgen dat je net op de goede locatie bent om dat moment vast te leggen dat de gesmolten sneeuw van bladeren afdruipt, een beukennootje ontspruit of een kuiken uit zijn ei kruipt. Je creativiteit wordt op de proef gesteld en je moet erg flexibel zijn. Hoewel het flink aanpoten was en niet altijd even gemakkelijk, hield Stefan Kuipers continu zijn doel voor ogen: “Ik wilde vooral mensen blij maken met dit filmpje en laten zien hoe mooi het hier op de Veluwe is.”

Ben je benieuwd naar hoe timelapsen in zijn werk gaat en welke technieken er allemaal worden gebruikt om prachtig beeldmateriaal te krijgen? Check dan de Making Of de bioscoopfilm WILD.

SK Productions: timelapse maken en tal van mooie beelden schieten

In tegenstelling tot wat vele mensen denken, gebeurt een timelapse maken zoals WILD, niet met beeld of film maar met foto’s. SK Productions  uit Apeldoorn gelooft in de kracht van beeld. Het team werkt al meer dan 10 jaar met passie aan het realiseren van beeld en verhaal voor hun opdrachtgevers: “Wij zijn van mening dat goede verhalen mooie beelden verdienen en daarom zetten zij zich voor iedere opdracht weer in om de mooiste beelden te bemachtigen.” Zo werken zij mee aan reclames, bedrijfsfilms, documentaires en tv-programma’s en nemen zij de productie, het filmproces en de post-productie voor hun rekening. Ook werkt het team van SK Productions al meer dan 17 jaar mee aan het tv-programma BuitenGewoon, uitgezonden door Omroep Gelderland. Mede door dit programma kwam SK Productions in beeld voor de productie van WILD.

Jaarlijks wordt er door het productiebedrijf meer dan 1000 uur aan beeldmateriaal geschoten, waardoor ze nu ruim 50.000 GB aan data door hun servers en computers rondsturen. De genres variëren van amusement en drama tot branded content en lifestyle, voor zowel tv-uitzendingen als online media. SK Productions doet er alles aan om mooie verhalen te vertellen met prachtige beelden ter ondersteuning.

Geloven in de kracht van film

Wij bij SK Productions zijn onder de indruk van de kracht van het medium film. Er valt zoveel met film te bereiken, alleen is het wel noodzaak om er op de juiste manier mee om te gaan. SK Production biedt hierin de helpende hand en verbindt mensen en merken met elkaar. Wij zoeken altijd naar de juiste aanpak om tot het beste resultaat te komen. Niets is hierbij standaard. Wij werken hierbij niet alleen vóór jullie maar juist echt samen met onze klanten!

 

https://www.skproductions.nl/