De kamervraag
Image default
Bedrijven

Bel de ontstoppingsdienst in uw stad

Heb je last van een verstopping en ben je opzoek naar een vakman in uw regio? Er zijn voldoende Ontstoppingsdiensten die u willen helpen. Twijfel niet en neem contact op met een Ontstoppingsdienst.

Rioolinspectie door een Ontstoppingsdienst

Heb je vaak problemen met het riool, maar weet je niet hoe het komt? Een ontstoppingsdienst kan u helpen door een rioolinspectie te doen. Door een rioolinspectie kan de oorzaak worden achterhaald. U komt er ook achter met wat voor rioolprobleem u te maken heeft. De meest voorkomende problemen in het riool zijn:

  • Verstoppingen

  • Vochtproblemen

  • Rioollucht

  • Rioolvliegjes

Er zijn drie soorten rioolinspecties die de Ontstoppingsdienst kan doen. De eerste is een camera-inspectie. Hierbij wordt er een camera in het riool geplaatst om de oorzaak van het rioolprobleem te achterhalen. Het voordeel hiervan is dat er niet gegraven hoeft te worden. De tweede optie is een rookinspectie. Hierbij blaast de vakman onder hoge druk rook door de riolering. Waar de breuk zit, zou dan rook uit moeten komen. Er is ook nog een derde optie. Dit is de minst voordelige optie. Bij een visuele inspectie kan de vakman zelf in het riool kijken om de oorzaak te achterhalen. Het nadeel hiervan is dat er kans is op breekwerk om bij het riool te komen.

Tips: rioolprobleem voorkomen

Hoe verkleint u de kans op een verstopping? Hieronder leest u een aantal tips die u in acht kunt nemen. Als u toch last heeft van een rioolprobleem en moet u het riool ontstoppen Breda, neem dan contact op met een Ontstoppingsdienst.

  • Spoel geen etens- of vetresten door de afvoer. Hierdoor vergroot u de kans op een verstopping doordat de resten ophopen.

  • Gebruik geen vochtig toiletpapier. Doordat het papier niet afbreekbaar is, raakt de afvoer sneller verstopt.

  • Luiers, maandverband en tampons mogen niet in het toilet.

  • Vet en zeepresten na het gebruik van de wasmachine of de vaatwasser zijn een belangrijke oorzaak van het dichtslibben van de afvoer. Draai daarom regelmatig een wasje op 90 graden.

 

https://www.ontstoppingsdienst-breda.nl/rioolservice