De kamervraag
Image default
Beauty en verzorging

Hoe krijg je volume in lang haar?

Niet iedereen heeft het geluk dat ze dik haar hebben. Bij dun haar heb je vaak weinig volume, maar er zijn manieren voor om toch volumineus haar te krijgen. Als jij je afvraagt hoe jij futloos haar aan kunt pakken en meer volume kunt, geven dan moet je vooral het artikel lezen voor de tips die jou daarbij helpen. Wanneer jij dikker haar wilt hebben, kun je er ook voor kiezen om hairextensions aan te schaffen. Dit is ook een goede oplossing wanneer jij dikker haar wilt.

Was je haar op de juiste manier 

Als je graag volume in jouw haar wilt krijgen, raden we aan om bij het wassen van je haar op te letten op bepaalde dingen. Let bijvoorbeeld op dat je het niet te vaak wast of dat je bepaalde haar producten verkeerd aanbrengt. Breng dus bijvoorbeeld geen conditioner aan op de hoofdhuid. Hierdoor krijg je dat jouw haar er vet uit gaat zien. Het helpt om een volumeshampoo of conditioner te gebruiken wanneer je volume wilt creëren. 

Laat je haar in laagjes knippen

Het knippen van jouw haar kan al voor veel verandering zorgen. Door veel lagen te laten knippen, geeft het jouw haar beweging en meer vorm. Dit heeft als resultaat dat jij meer volume hebt in jouw haar. 

De manier van je haar stylen

Het volume dat jij in jouw haar hebt, hangt ook af van hoe jij je haar stijlt. Een föhnborstel kan ervoor zorgen dat jij meer volume in je haar krijgt. Ook haarrollers werken goed voor het creëren van meer volume. Neem dan wel grotere haarrollers. Breng haarrollers aan in nat haar of handdoek droog haar en ga ermee slapen. Controleer vervolgens de volgende ochtend of je haar in de haarrollers wel droog is. Is dit niet het geval, droog ze dan nog met een föhn. Door vochtig haar zakt je haar namelijk snel uit en is je volume er ook snel uit. Föhnen is ook een geschikte manier om meer volume in je haar te krijgen. Let wel op bij het gebruiken van warme apparaten dat je heat protection gebruikt, zo beschadig jij jouw haar minder. Voor nog meer volume kan je altijd volumepoeder gebruiken. 

Hairextensions

Hairextensions zorgen voor meer lengte van jouw haar, maar het kan ook gebruikt worden om volume te creëren. De hairextensions zijn dus een goede oplossing voor mensen die dun haar hebben.