Haar: in alle soorten en maten

Haar is iets wat (bijna) iedereen heeft, maar toch is het bij iedereen verschillend. Of jij nou krullen of stijl haar hebt, iedereen heeft weleens momenten dat men niet al te tevreden meer is over zijn of haar eigen kapsel. Hier kun je een heleboel verschillende dingen aan doen. Stel bijvoorbeeld dat je vindt dat jouw haar te pluizig is. Dan kun je best eens naar een kapper gaan om te vragen of ze daar ook handige crèmepjes voor verkopen. Wanneer je een crème hebt die goed bij jouw haar past, zul je het verschil bijna meteen merken. Als je niet meer tevreden bent met hoe jouw haar valt, dan kun je uiteraard een ander kapsel nemen. Veel mensen knippen hun haar regelmatig wat korter voor de afwisseling. Het groeit immers toch wel weer aan. Maar wat nou als je je haar niet lang genoeg vindt? Of als je je haar te dun vindt? Dan is het mogelijk om haar extensies te nemen.

 

Wat zijn haar extensies?

Haar extensies zijn eigenlijk simpelweg plukken of lokken van nephaar die in jouw eigen haar worden geplaatst. Ook kunnen haar extensies van echt mensenhaar zijn gemaakt. Dit wordt echter meestal gedaan voor hele kapsels, bijvoorbeeld voor mensen die door een ziekte hun haar hebben verloren. Wanneer je simpelweg extensies wil omdat je je huidige haar niet mooi genoeg vindt, kom je al snel bij de plukken nephaar uit. Deze zijn er in allerlei soorten en maten. De handigste en simpelste variant zijn misschien wel de clip-in haar extensies. Deze extensies kun je met een ringetje vastknijpen in je haar. Hier zul je geen of nauwelijks last van hebben, omdat de extensies dus niet direct in contact zijn met je hoofdhuid. Dit maken clip-in extensies tot best comfortabele extensies voor in je haar.

 

Keratine- of wax-extensies voor het haar

Naast kunstmatige haar extensies, kun je ook extensies krijgen van echt haar. Veel echt haar voor haar extensies komt uit India. Daar doneren vrouwen vaak hun haar bij tempels. Van dit haar kunnen wax- en keratine-extensies worden gemaakt. Deze extensies worden met behulp van polymeer vastgemaakt met een warmteconnector. Wax-extensies bestaan ook weleens uit nephaar.

 

https://www.oxyextensions.nl/clip-in-extensions