De kamervraag
Image default
Beauty en verzorging

Ben jij tevreden?

Natuurlijk kun je ontevreden zijn over je uiterlijk. Misschien heb je wat rimpels op je voorhoofd, hangen je oogleden een beetje, word je kaal of vind je je borsten te groot of te klein. Het kan helaas zo zijn dat je jezelf er niet zo mooi uit vindt zien. In dat geval kun je er gelukkig vandaag de dag iets aan laten doen. Het kan ook zo zijn dat je een beetje onzeker over het feit of je het wel of niet moet laten doen. Het wordt gelukkig wel steeds normaler en toegankelijker om plastische chirurgie te ondergaan. Mensen willen er gewoon steeds mooier uitzien dus het wordt ook steeds minder een taboe om naar de plastisch chirurg te gaan. Je ziet steeds meer dat jongeren een cosmetische ingreep willen doen. Dit zal vooral komen door alle media die op ze af komt. Jongeren zijn daar gewoon vatbaarder voor. Alle schoonheidsidealen die voorbij komen op de sociale media hebben toch wel invloed op iemand. Dan zien ze rolmodellen die een borstvergroting laten doen en dan willen zij dat zelf ook. De social influencers posten dit dan op bijvoorbeeld hun instagram en al hun volgers zullen dit dan zien. velen zullen er ook door beïnvloed worden.

 

Een ingreep waar je minder van hoort is liposuctie. Hierbij wordt er vet weggezogen van een plek waar jij wil dat dat gebeurt. Tegenwoordig gebeurt het steeds meer en meer en het liposuctie resultaat is ook veel mooier dan in eerdere tijden. Het aantal liposuctie ingrepen is waarschijnlijk heel sterk gestegen door de televisie programma’s die je ziet over cosmetische ingrepen. Door naar deze shows te kijken neigen mensen zelf ook sneller om zo’n ingreep te ondergaan. Ook heb je bijvoorbeeld vloggers op youtube die erover vloggen waardoor mensen er toch over gaan nadenken om een liposuctie te ondergaan.

 

Wat ik altijd belangrijk vind is om vooral voor jezelf de keuze te maken of je iets wel of niet wil laten doen. Het is namelijk nogal wat zo’n ingreep. Jezelf laten informeren is heel goed maar laat jezelf vooral niet beïnvloeden.

 

https://faceland.nl/