De kamervraag
Image default
Auto’s en Motoren

Vind op het internet jouw ideale leaseauto

Het internet is de ideale plaats om op zoek te gaan naar jouw nieuwe lease auto. Je kunt heel gemakkelijk en snel de voorwaarden van de verschillende leasebedrijven met elkaar vergelijken en de voor jou meest gunstige deal eruit pikken. Er zijn ook vergelijkingswebsites. Daar kun je aangeven welk merk en type auto je wilt leasen en dan krijg je van verschillende aanbieders de op dat moment meest gunstige deal. Dus zoeken via het internet is de meest makkelijke optie.

Kan ik onderhandelen over een leasecontract?

Ja dat kan. Net zoals je over de prijs van een nieuwe auto onderhandelt als je die gaat kopen kun je ook over de voorwaarden van het leasecontract onderhandelen. Het is dan wel verstandig om vooraf goed onderzoek te doen. Als de concurrent gunstiger voorwaarden of een lager maandbedrag heeft kun je dat aanvoeren en mogelijk krijg je dan een beter aanbod. De concurrentie onder leasemaatschappijen is best groot, dus ze zullen zeker moeite willen doen om een klant binnen te halen of te behouden. Als je voor je bedrijf meerdere auto’s wilt leasen kun je vaak nog gunstiger voorwaarden bedingen. Een grote order is voor een leasemaatschappij veel waard.

Maar kijk niet alleen naar de prijs

Maar bij een auto leasen moet niet alleen de prijs doorslaggevend zijn. Kijk ook goed naar de voorwaarden. Wat is inbegrepen in de leaseprijs en hoe lang loopt het contract? Want als je voor een goedkope deal gaat en later blijkt dat bepaalde kosten niet zijn inbegrepen dan ben je alsnog duurder uit en dat is vast niet de bedoeling. Dus zet de voorwaarden goed op een rijtje en bepaal pas dan met welke leasemaatschappij je in zee gaat.

http://www.leaseautocentrale.nl/