De kamervraag
Image default
Auto’s en Motoren

Snelheidsborden die de snelheid digitaal weergeven

Er zijn verschillende stappen die u kunt ondernemen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Zo kunt u onoverzichtelijke kruisingen voorzien van stoplichten of een rotonde. Deze oplossingen bieden vaak ook uitkomst om de doorstroming van het verkeer meteen te verbeteren. Dit is echter niet altijd voldoende. Zo zijn er snelheidslimieten om het verkeer voor alle weggebruikers veilig te houden, maar het gebeurd met grote regelmaat dat deze worden overschreden. Gelukkig is er een manier waarop u het gedrag van weggebruikers kunt beïnvloeden om ervoor te zorgen dat zij zich beter aan de plaatselijke snelheidslimieten houden. Met behulp van digitale snelheidsborden die hun snelheid weergeven, maakt u hen attent op hun snelheid. Bovendien worden weggebruikers zich hierdoor bewust van de mogelijkheid om beboet te worden bij te hard rijden. Dit heeft als gevolg dat veel weggebruikers hun gedrag aanpassen en zich beter aan de snelheid houden.

Eén snelheidsbord met twee doeleinden

Bent u overtuigd en wilt u graag digitale snelheidsborden aanschaffen? Bijvoorbeeld om deze in een schoolzone te plaatsen of op een andere plek waar regelmatig te hard wordt gereden? Dan bieden de snelheidsborden van Actime uitkomst. Deze borden zijn voorzien van een heldere display en meetapparatuur die de snelheid van voorbijgaand verkeer nauwkeurig meet. Daarnaast is het mogelijk om de borden te laten voorzien van een kastje dat onder andere ook de hoeveelheid voorbijgaand verkeer meet. Zo slaat u twee vliegen in één klap: u verbetert de veiligheid door weggebruikers bewust te maken van hun snelheid én u verzamelt waardevolle data over de doorstroming en intensiteit van het verkeer op de plek waar het snelheidsbord staat.

Neem contact op met deze specialist

Bent u benieuwd wat er zoal mogelijk is met de snelheidsborden van Actime? Neem dan contact op met dit verkeersadviesbureau en ontdek de mogelijkheden. De vriendelijke medewerkers vertellen u graag meer over de opties die het best op uw wensen aansluiten. Ook geven ze antwoord op al uw vragen en voorzien ze u van deskundig advies.

https://www.actime.nl/