De kamervraag
Image default
Auto’s en Motoren

Scooter beveiligen met GPS tracker scooter

Er is niets zo lekker als met je scooter de weg op te gaan. Is het naar werk, naar school of naar vrienden of vriendinnen? Maar een grote zorg is en blijft altijd diefstal. De tweewieler wordt ingeladen in een busje of vrachtauto en is verdwenen. Ook met een dik slot worden scooters nog heel veel meegenomen. En dat wil je niet. Geen zorgen, de GPS scootertracker biedt de oplossing.

 

GPS tracker scooter

Het is eigenlijk heel simpel. Er wordt een klein kastje in de scooter geïnstalleerd die continu de locatie via GPS kan bepalen en via GPRS kan verzenden. In de praktijk houdt het in dat je een app op je telefoon installeert, of via de computer kijkt, en daar heel de tijd op de hoogte blijft van de locatie van je scooter. De GPS tracker scooter maakt het ook mogelijk om bij diefstal of sabotage een melding te geven, via push notificatie of sms. Op deze manier weet je dus altijd waar je scooter is, is geweest en naartoe gaat. Zo veilig is je scooter nog nooit geweest.

 

Voertuigvolgsysteem

Een ander woord voor scooter tracker is een voertuigvolgsysteem. Je kent dit mogelijk wel al vanuit de autobranche, waar natuurlijk ook erg veel diefstal voorkomt. Zo’n voertuigvolgsysteem maakt het leven wel heel makkelijk, want mocht er diefstal plaatsvinden, kun je je tweewieler of vierwieler weer snel terugvinden. En dat is uiteindelijk waar het om gaat. Let wel, doe dat wel met ondersteuning van de politie.

 

Scooter beveiligen

Naast een sabotagemelding en diefstalmelding kun je met een goede GPS scootertracker ook een veiligheidszone instellen. Komt de scooter buiten dit gebied? Dan krijg je daar melding van. Ook een snelheidsmelding kan heel handig zijn. Want gaat jouw scooter 80 kilometer per uur? Dan weet je dat er (in de meeste gevallen) iets niet klopt. Inderdaad, hij staat dan misschien wel achterin een busje.

https://www.trackjackeurope.com/gps-tracker/scooter/