De kamervraag
Image default
Auto’s en Motoren

Auto verkopen? Zo doe je dat!

Als je je auto wilt verkopen, wil je er natuurlijk wel de beste en hoogste prijs voor. Er zijn genoeg autohandelaren die misschien geïnteresseerd zijn in je wagen, maar je wilt toch weten of er meer mogelijkheden zijn. Waar moet je op letten en hoe ga je je auto voor eventuele kopers presenteren? Met de volgende tips vind je snel een nieuwe eigenaar voor je bolide. Je auto verkopen doe je zo!

Eerlijke waardebepaling van je auto

Je hebt jarenlang plezier beleefd aan je auto en bent er op een of andere manier toch gehecht aan geraakt. Sommige mensen geven hun auto zelfs een naam en zien ze ook echt als hun kindje. Een handelaar geeft meestal niet de prijs die jij in je hoofd had, zelf willen ze logischerwijs ook winst maken op de auto en/of ze willen hem voor een goede prijs inruilen. Als jij daarmee akkoord gaat kun je een autobedrijf inschakelen om de deal te maken.

Als je toch voor meer geld wilt gaan, kun je de waarde van je auto laten bepalen door een erkend autobedrijf, garage of via websites. Aan de hand van alle gegevens zoals; jaar, kenteken, kleur, onderhoud en staat kunnen websites een goede waarde inschatting van de auto geven. Het is van belang dat je wel eerlijk alles invult. Ook roest of schade moeten worden vermeld.

Maak je auto schoon

Het spreekt vanzelf dat een schone auto zichzelf beter verkoopt. Maak je auto van binnen en buiten helemaal schoon, gooi alle troep eruit en stofzuig de hele auto. Maak mooie foto’s van alle hoeken, de motor en van binnen, nadat hij er weer tiptop schoon uitziet. Een particuliere verkoper kijkt als eerste met zijn ogen naar het geheel. De technische kant komt pas daarna. Ben je zelf niet zo handig in auto’s wassen en poetsen, laat het dan door een erkend bedrijf doen.

Zorg voor extra details

Wie wat bewaart heeft wat! Complete onderhoudsboekjes, bonnetjes voor vernieuwde onderdelen, reservesleutels, een schone wagen en alle vloeistoffen die erin horen en op peil zijn, hebben altijd een streepje voor op dezelfde wagen zonder al die extra’s. check of alles werkt in de auto, desnoods kun je een kleine beurt met nieuwe APK regelen, zodat je zeker weet dat jouw auto veilig is voor de nieuwe eigenaar.

Waar bied je hem aan?

Je auto verkopen kan tegenwoordig op allerlei autoverkoop sites. Ook op sociaal media en via mond- op mondreclame kun je je auto verkopen. Zorg ervoor dat je betrouwbare informatie geeft en dat je goed bereikbaar bent voor eventuele kopers. Wees zowel vriendelijk als zakelijk en reageer zo snel mogelijk.

Gerelateerde artikelen

Start morgen nog met je motorrijles in Enschede

Betrouwbare Autosloperij Rotterdam

Plaats dakdragers op je auto