De kamervraag
Image default
Auto’s en Motoren

Auto chip tuning – installatie van auto CPU

Auto-chiptuning verwijst naar modificatie van elektronische besturingseenheden (ECU) of niet-vluchtige geheugenchips die gemakkelijk kunnen uitwissen en programmeerbaar zijn. Het wordt voornamelijk gedaan voor automotive, boot, tractoren of andere industriële machines zoals industriële reinigingsmachines. Hoofddoel van auto-chiptuning is verbetering van de prestaties, snellere motorrespons, toename en betere macht en dat alles op chip. Het wordt ook veel gebruikt in digitale apparaten zoals digitale camera, magnetrons en geluidssystemen in multimedia.

 

Auto-afstemming is een complex proces met veel factoren. Voordat u dit proces uitvoert, is het belangrijk om onderzoek en analyse uit te voeren om de beste oplossingen voor eventuele problemen uit te zoeken. Men moet rekening houden met verschillende factoren zoals motortype, voertuigtype, motorverplaatsing, transmissiesysteem en anderen. Er zijn ook enkele specifieke afstemmetechnieken zoals racecar-motorafstemming, supercharger-afstemming, enz. Deze processen vereisen professionele expertise, dus men moet tuningspecialisten raadplegen om in dit verband hulp te krijgen.

Men mag niet vergeten dat gespecialiseerde kennis en juiste hulpmiddelen nodig zijn voor het bereiken van autochiptuning.

 

Het hoofdgedeelte van de auto chiptuning omvat wijziging van elektrische componenten en brandstofpomp om de prestaties te verbeteren. Allereerst moet u een nieuw PCM W-toetsenbord installeren met de laatste systeeminformatie. Het is beter om chips-kit voor uw auto te installeren, zodat u de hulp van deskundigen krijgt. Bovendien, als u de oorspronkelijke PCM hebt geïnstalleerd, vervangt u deze door de nieuwe door te solderen met behulp van de rechterdraad.

 

De vervanging van PCM W-toetsenbord is ook een complex proces. Als u het compleet wilt maken, moet u alle ventilatieopeningen en schroeven op de achterkant van het toetsenblok verwijderen. Dit proces heeft meer zorg en aandacht nodig, omdat het ook het solderen betreft. Het vereist dat u onder airconditioner werkt, zodat u een goede werkomgeving moet houden.

 

Voordat u begint met de taak, moet u ervoor zorgen dat u de soldeer van de beste kwaliteit hebt. Het moet goed worden gecontroleerd voordat ze verder gaan. Vervolgens moet u de in de fabriek geïnstalleerde batterij verwijderen, zodat u de onderkant van het PCM W-toetsenbord kunt zien. Je kunt de gesoldeerde gaten zien.

 

Als u de installatie in de uwe wilt voltooien, dan zijn er veel gidsen beschikbaar in de markt. Er zijn ook veel online services beschikbaar om deze taak te doen. U moet echter alle belangrijke stappen volgen om te voorkomen dat u tijdens het installatieproces schade aan uw voertuig kunt doen.

Klik hier voor meer informatie https://www.chipperformance.nl