Waar moet je op letten bij het kopen van een boot?

De geur van het water en de zonnebrand. De zon die schijnt en de wind die door je haren waait. ...

De geur van het water en de zonnebrand. De zon die schijnt en de wind die door je haren waait. Je ziet al helemaal voor je hoe jij en jouw vrienden en familie genieten op het water. Een ding dat vaststaat, is dat jij graag een eigen boot wilt. Wanneer je opzoek gaat naar een boot zijn er altijd belangrijke dingen waar je op kunt letten. De vraag is: wat zijn de dingen waar je op moet letten? 

Oriënteer jezelf goed

Vraag jezelf als eerste af wat voor boot jij voor ogen hebt en of dit type boot goed past bij jou wensen en budget. Oriënteer jezelf ook goed op het gebied van aanbieders. Er zijn veel verschillende aanbieders en je wilt natuurlijk een betrouwbare aanbieder, waarbij je niet hoeft te twijfelen aan de kwaliteit van de boot. Een voorbeeld van een betrouwbare aanbieder is Zijlmans Jachtbouw, zij hebben jarenlange ervaring op het gebied botenverkoop. 

Een aankoopkeuring 

Wil je er honderd procent zeker van zijn dat je een kwalitatief goede boot koopt? Laat dan de technische staat van de boot vaststellen door een expert. Deze expert kan dan een uitgebreide aankoopkeuring van de boot doen, zo weet jij wat de technische staat van de boot is en of jij hiermee akkoord gaat. 

Check of de boot vrij van last is

Het checken of de boot vrij van last is, doe je bij het Kadaster om te kijken of hier een hypotheek op rust. Kijk goed uit met persoonlijke leningen die op een boot staan, deze kun je vaak niet natrekken bij het Kadaster. Zorg dus dat je een overeenkomst opstelt waarin jij en de koper vastleggen dat er geen sprake is van een persoonlijke lening die op een boot staat.

Maak een schatting van alle kosten 

Voordat je een boot gaat aanschaffen, is het slim om alle kosten op een rijtje te zetten. Je moet het natuurlijk wel allemaal kunnen betalen. Als eerste heb je de eenmalige kosten, dit is de aanschaf van de boot en bijvoorbeeld een aankoopkeuring wanneer je deze keuring laat doen. Daarna heb je nog kosten die jaarlijks terugkomen, deze kosten onderschatten sommige mensen. Jaarlijks terugkerende kosten zijn bijvoorbeeld: huur van een plaats in de haven, onderhoudt en verzekeringen. Kijk dus vooraf goed of dit allemaal in jouw financiële situatie past.  

 

 

Delen:
Meer Berichten
Stuur ons een bericht

Registreer nu en deel jouw verhaal vandaag nog op ons platform. Ontdek hoe jouw verhaal anderen kan inspireren en verbinden.

Gerelateerde Berichten