De kamervraag
Image default
Aanbiedingen

Waarom is pensioenadvies handig?

Een pensioenadvies kan ervoor zorgen dat u meer inzicht krijgt in uw pensioenregeling. Wellicht is uw pensioensituatie zo goed dat u met vervroegd pensioen kan gaan. Veel mensen zijn hier niet van op de hoogte. Dat is zonde. Pensioenadviseurs kunnen u met deze complexe materie helpen. Daardoor kunt u tijd besparen en betere keuzes maken die volledig bij uw situatie en wensen past.  

Het is belangrijk dat de pensioenadviseur echt onafhankelijk is. De adviseurs dienen uitsluitend het belang van de klanten. Er bestaan geen samenwerkingsverbanden met bijvoorbeeld verzekeraars of andere pensioenuitvoerders. Puur om te voorkomen dat er een belangenverstrengeling ontstaat. Zij kunnen ook pensioentrainingen geven aan meerdere werknemers tegelijk.

Juridische hulp

Sommige pensioenadviseurs kunnen u naast advies ook juridische hulp verlenen. Als zij zijn gespecialiseerd in pensioenrecht. Uw rechten kunnen door deze adviseurs in kaart worden gebracht en bij een conflict weten zij de wegen te bewandelen om tot een passende oplossing te komen. Als een verlenging van het pensioencontract met de pensioenuitvoerder aanleiding voor de werkgever is de pensioenregeling te versoberen kunnen zij u helpen aan een gepaste pensioencompensatie. 

Boeken

U zou ook zelf de pensioenkennis kunnen opdoen uit de vele boeken die over dit onderwerp zijn geschreven. Eventueel in combinatie met de vele artikelen die op het internet zijn te lezen. Alleen aan te raden als u het onderwerp meer dan leuk vindt. En pas op dat u de informatie niet verkeerd interpreteert. Uw uitwerking daarna laten controleren door een pensioenadviseur is ook een optie. Het bevestigt uw keuzes, verbetert waar nodig uw inzicht en door er zelf zo grondig mee aan de slag te zijn geweest is het advies aan uzelf welbewust tot stand gekomen.

Gerelateerde artikelen

Get inspired: drie leuke date-idee├źn!

Online succesvol worden

Zo verkoop je meer op black friday