De kamervraag
Image default
Aanbiedingen

Testmethode: de Corona zelftest

Er zijn verschillende testmethodes die gebruikt kunnen worden om te zien of iemand besmet is met het coronavirus. Eén van deze testmethoden is de Corona zelftest. Het grote voordeel van deze testmethode is dat je hiervoor niet meer de deur uit heeft. Tot een aantal weken geleden kon je een afspraak maken bij een speciale teststraat op het moment dat je wilde weten of je besmet was met het coronavirus, maar tegenwoordig kun je dit gemakkelijk zelf testen.

Hoe gaat een Corona zelftest in z’n werking?

Een Corona zelftest is verkrijgbaar in twee verschillende varianten. Zo heb je een bloedtest, en een test waarbij je een beetje neus- en keel slijm weg kunt nemen. De bloedtest is de Corona zelftest die het meest voor thuisgebruik wordt aangeraden. Dit komt onder andere vanwege de werking van deze test. Aan deze test kun je vrijwel niets verkeerd doen. Op het moment dat je een thuistest wilt bestellen zodat je zelf na kunt gaan of je besmet bent met het coronavirus, is deze Corona zelftest het meest aan te raden.

De bloedtest

De bloedtest is een Corona zelftest die het meest betrouwbaar is. In deze test kit zit een testcassette waarop je een druppeltje bloed kunt laten vallen. Binnen 15 minuten weet je dan of je al dan niet besmet bent met het coronavirus. Voordat je deze test gaat gebruiken, is het belangrijk dat je eerst je handen desinfecteert. Door dit te doen weet je zeker dat de thuistest geen foutieve uitslag weer kan geven.

Waar kun je een thuistest kopen?

Een thuistest kun je op allerlei verschillende manieren kopen. Het eenvoudigst kun je dit via het internet doen. Op het internet zijn allerlei websites te vinden waar je een betrouwbare Corona zelftest kunt kopen. De verwachting is dat je op korte termijn zo’n thuistest ook bij de supermarkt en de drogisterij kunt kopen. Een Corona zelftest kan vanwege verschillende redenen van belang zijn. Hierbij is het niet perse nodig dat je ziekteverschijnselen hebt die aan corona gelinkt kunnen worden. Zo’n test kan ook van belang zijn op het moment dat je een reis naar het buitenland wilt maken, of omdat je uitgenodigd bent om een testevenement te bezoeken. Voordat je namelijk naar zo’n evenement toe mag heb je een negatieve testuitslag nodig. Hier kan een Corona zelftest goed voor gebruikt worden. Door zo’n thuistest te kopen en te gebruiken hoef je niet langer te wachten op de uitslag dan nodig is.

Merken die zelftesten maken

Healgen, Acon (flowflex), Roche, Biosynex, en MP Biomedicals maken allemaal antigeen sneltesten die met een korte wattenstaaf als zelftest in de markt worden gezet. Daarmee kun je veilig en snel testen op COVID.