De kamervraag
Image default
Zorg

Pijn in de knie spieren? Ga dan eens kijken naar fysiotherapie behandelingen

De quadriceps is verantwoordelijk voor het verstevigen van de knie tegen het lichaamsgewicht bij normaal lopen, traplopen en het op en neer gaan van een zittende positie. De tranen kunnen zeer invaliderend zijn voor een korte tijd, totdat de pijn voldoende afneemt om meer normaal te functioneren. Laten we een persoon nemen die een paar treden naar beneden valt en zijn voet stevig neerzetten als hij valt, wat betekent dat de quadriceps krimpt als de knie met geweld wordt gebogen door de kracht van het lichaamsgewicht. Een plotseling scheurend gevoel en een zeer scherpe pijn zal het eerste resultaat zijn, met de persoon die op de grond zit en zijn dijbeenspier net boven de knie vasthoudt.

Hoe ga je pijn in de spieren bij de knie merken?

Na de aanvankelijke hevige pijn zal het gebied tot een sterke pijn gaan zitten met de terugkeer van de scherpe pijn op de eventuele spanning van het nu geblesseerde gebied. Opstaan is lastig omdat de knie het niet kan verdragen om gebogen te zijn, omdat de nieuw geblesseerde spier hierdoor wordt gestrekt, zodat de persoon zich moet omdraaien en op het andere been moet gaan staan, waarbij hij met de armen op iets in de buurt moet trekken. Mits de scheur niet te groot is, zal de persoon in staat zijn om te lopen, maar zal hij moeten letten op hellingen, stappen en eventuele oneffenheden in de grond, omdat de knie alleen gewicht zal dragen als het gewricht recht is, wat de quadriceps ontspant en de stress wegneemt.

Pak ook eens je rust voordat je naar de fysiotherapie praktijk gaat

Rust is belangrijk voor een paar dagen, tenminste een vermindering van de normale fysieke activiteit voor de persoon, hoewel er geen sprake is van een normale voortzetting, omdat de blessure dit niet toelaat. Hoewel ijs nuttig kan zijn, kan het verkoelende effect niet erg diep doordringen en weinig effect hebben in de beschadigde spier, dus compressie is de eerstelijnsbehandeling van het meeste nut. Een elastische crêpezwachtel kan stevig om het gebied worden vastgebonden om de hoeveelheid weefselvocht te verminderen die in de weefsels ontsnapt en zo de zwelling en de ontsteking te beperken.

Geleidelijke toename van de kniebuiging is nuttig om de genezing in de juiste richting te bevorderen, maar het belasten van de knie in de trap kan ongeveer een week lang moeilijk zijn. De fysiotherapie praktijk zal regelmatige, zachte quadriceps-samentrekkingen, zachte kniebuiging, massage van het gebied en een geleidelijke toename van de activiteit elke dag aanmoedigen om zo snel mogelijk terug te keren naar een normale functie. Nadat de pijn zich heeft genesteld kan het nodig zijn de spier te rekken om een normale spierlengte te garanderen en om herbeschadiging te voorkomen.

 

https://www.cbtfysio.nl/specialisaties