De kamervraag
Image default
Woningen

Waarom zou je je huis aan een vastgoedmakelaar verkopen?

Als je je huis wilt verkopen, komt er veel op je af. Je moet nadenken over het bedrag dat je ervoor wilt hebben, een makelaar vinden die de verkoop voor je regelt en vervolgens wachten tot er zich een bieder meldt. Is er een overeenkomst bereikt, dan zit je vaak nog een tijd te wachten tot de ontbindende voorwaarden zijn verlopen. Dit geeft veel onzekerheid in een toch al spannende tijd. Gelukkig kan het ook anders: verkoop je woning aan een vastgoedmakelaar. Er zijn veel goede redenen te bedenken om het op deze manier te doen.

Wat zijn de voordelen van een vastgoedmakelaar

Als je je woning aan een vastgoedmakelaar verkoopt, dan heb je snel zekerheid over de verkoop. Je vraagt eerst online een eerste, voorlopig bod aan. Bevalt dit bod je, dan komt de makelaar het huis bekijken. Binnen een paar dagen heb je dan een definitief bod. Ga je akkoord met dit bod dan is de verkoop meteen na het tekenen van de koopovereenkomst definitief. Vergeleken met verkoop via een makelaar, heeft verkoop aan een vastgoedmakelaar de volgende voordelen:

– de verkoop is snel geregeld,

– meteen duidelijkheid over het bedrag dat je ontvangt,

– geen makelaarskosten,

– de vastgoedmakelaar neemt de notariskosten voor zijn rekening,

– snel zekerheid over de verkoop, geen ontbindende voorwaarden.

 

Kijk bijvoorbeeld maar eens op bagrovastgoed.nl om te zien hoe makkelijk het allemaal is.

Waarom je huis verkopen aan een vastgoedmakelaar

Het verkopen van je woning aan een vastgoedmakelaar heeft dus veel voordelen. Het is een goede optie als je snel van je woning af wilt, snel zekerheid nodig hebt of snel geld nodig hebt. Situaties waarin dit kan voorkomen zijn bijvoorbeeld als je gaat emigreren, als je de woning uit een erfenis hebt gekregen of als je je droomhuis hebt gevonden en je geen dubbele lasten wilt. Of misschien heb je besloten om te gaan samenwonen met je grote liefde. Het overbodig geworden huis kan dan een blok aan je been worden, zeker als het wat achterstallig onderhoud heeft waardoor het niet gemakkelijk verkocht wordt. Eigenlijk alle situaties waarin je snel en moeiteloos van je huis af wilt, vragen om verkoop aan een vastgoedmakelaar. Meer weten? Op bagrovastgoed.nl/ vind je alle informatie die je nodig hebt.