De kamervraag
Image default
Woningen

Tips voor de nieuwe slaapkamer

U bent bezig met de inrichting van een nieuwe slaapkamer, daar komt ontzettend veel bij kijken. Van bed tot gordijnen, aan alles moet worden gedachten om uw slaapkamer comfortabel te maken. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat u de slaapkamer comfortabel en persoonlijk maakt. Dit is namelijk de plek waar u tot rust komt na een drukke dag en ook de plek waar u slaapt. De inrichting van de slaapkamer is daarom misschien wel de belangrijkste inrichting van uw gehele huis. Om u een beetje op weg te helpen bij het inrichten van uw slaapkamer geven we u in dit artikel een aantal tips, tips die zullen helpen bij het inrichten van een heerlijke slaapplek.

Onmisbaar, het bed

Het bed, natuurlijk onmisbaar in de slaapkamer. Een bed is natuurlijk ontzettend persoonsgebonden. De 1 vindt een hard matras lekker, de ander een zacht matras. Daarin is het dus lastig u te voorzien van advies. Wel is er 1 ding dat voor iedereen geldt, een stevig bedframe is van groot belang. Een stevig bedframe is ontzettend belangrijk, u wilt zich niet omdraaien in bed en wakker worden van een krakend bed. Dat is uiteraard niet wenselijk. Ook wilt u niet door uw bed heen zakken, omdat u geen stevig bedframe heeft. Let daarom goed op de stevigheid van het frame, voordat u een nieuw frame aanschaft. TIP: Emob heeft een breed assortiment aan bedframes, ook biedt Emob een ontzettend hoge kwaliteit.

Bed

Verduistering

Om in slaap te kunnen vallen is het natuurlijk ontzettend belangrijk dat uw slaapkamer is voorzien van goede gordijnen. Waar moet u nou op letten bij het kopen van nieuwe gordijnen in de slaapkamer. Waar u op de benedenverdieping niet hoefde te letten op de verduistering van de gordijnen is het in de slaapkamer belangrijk dat de gordijnen totaal verduisteren. Voorkom ook zoveel mogelijk dat er randjes ontstaan waar licht tussendoor komt.

Creëer gezelligheid

Het is natuurlijk belangrijk dat uw kamer een plek is om graag te zijn, een plek om echt tot rust te komen. Dit kunt u doen door de kamer zo knus als mogelijk te maken en uw eigen sfeer te creëren. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door een vloerkleed toe te voegen, een vloerkleed kan een kaal aanvoelende ruimte in 1 keer knus en intiem maken. Ook kunt u ervoor kiezen wat planten toe te voegen aan het interieur. Dit zorgt niet alleen voor wat extra sfeer, maar kan ook de luchtkwaliteit in uw slaapkamer ten goede komen, op deze manier heeft u 2 vliegen in 1 klap.

Gerelateerde artikelen

Geld besparen op onzichtbare dingen

Kies je voor prefab of op maat gemaakt?

Schakel dé vloerenspecialist in om parket te laten leggen