De kamervraag
Image default
Woning en Tuin

Zo kies je een functionele én mooie deurmat

Een deurmat vervult een belangrijke functie in je huis. Niet alleen zorgt het ervoor dat je de viezigheid van buiten niet allemaal mee naar binnen neemt, ook geeft het jouw gasten direct een eerste indruk van jouw woning. De perfecte inloopmat is dan dus ook functioneel én past perfect in jouw interieur. Maar hoe vind je die perfecte inloopmat?

De functies van een inloopmat

Een deurmat vervult meer functies dan je misschien denkt. Ten eerste zorgt het er natuurlijk voor dat je jouw schoenen goed schoon kunt maken als je van buiten komt. Helemaal in regenachtig weer is dit geen overbodige luxe. Niemand wil immers vieze voetafdrukken door z’n hele woning hebben liggen. Ook verhoogt een inloopmat de veiligheid van jouw woning. Als je met natte schoenen naar binnenstapt is de kans op uitglijden namelijk best wel groot. Stap je op een goede inloopmat, dan verklein je het risico op vallen aanzienlijk. Dat is voor jezelf, maar ook voor jouw bezoekers, wel erg prettig. Ten slotte heeft een mat ook nog een esthetische functie. Een inloopmat is het eerste wat jij en je bezoekers in jouw huis zien liggen. Een mooie, nette mat laat direct een goede indruk achter. Houd hier dus zeker rekening mee als je op zoek bent naar een nieuwe deurmat.

Een kokosmat op maat

Misschien heb je er wel eens van gehoord: een kokosmat. Dit soort matten wint de laatste tijd veel aan populariteit en dat is niet gek. Niet alleen zijn het erg goede matten, die het vuil eenvoudig onder je schoenen vandaan halen, ook zijn ze ontzettend onderhoudsvriendelijk en robuust. Tel daar nog bij op dat je een kokosmat op maat kunt laten maken en je snapt dat steeds meer mensen zo’n inloopmat in hun hal leggen. Met een kokosmat op maat kies je zelf hoe groot de mat moet worden, waardoor deze perfect in jouw hal of gang past. Geen gedoe meer met een te grote mat, waardoor de deur niet goed open kan, of een te kleine mat, die eigenlijk niet zo mooi past. En niet alleen de afmetingen, maar ook de dikte van de mat kun je zelf kiezen. Zo weet je zeker dat de inloopmat altijd past.

Kies jouw favoriete kleur

Bij een kokosmat denk je misschien al snel aan een bruine mat. Je kunt zeker veel kokosmatten in deze prachtige natuurtint kopen, maar dat is niet per se nodig. Met een kokosmat op maat heb je ook de keuze uit veel andere kleuren. Zo heb je bijvoorbeeld ook de keuze uit rood, zwart over grijs. Kies de kleur die perfect in jouw interieur past. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe inloopmat zowel functioneel als esthetisch de ideale match voor jouw huis is.

https://www.deurmatdirect.nl