De kamervraag
Image default
Woning en Tuin

Waar moet je op letten bij de tuininrichting?

Het ontwerpen van een nieuwe tuin of het renoveren van een bestaande tuin kan een stressvolle taak zijn. De tuin is het verlengstuk van je huis. Je moet dus harmonie creëren bij het ontwerpen van de tuin. Het inrichten van de buitenruimte gaat niet alleen over het kweken van wat bloemen in de plantenbakken cortenstaal of in de grond. Er zijn veel overwegingen waar je aan moet denken. Je moet bijvoorbeeld letten op het landschap of de inrichting van de tuin, het soort planten en het tuinmeubilair. Als je je tuin wilt omtoveren tot een ontspannende en prachtige omgeving, moet je op enkele aspecten letten die we hieronder zullen noemen.

Het concept van de tuin

Het eerste dat moet worden bepaald bij het ontwerpen van je buitenruimte, is de tuinstijl. Wat voor tuin wil je hebben? Het is noodzakelijk om de functie van de tuin te achterhalen. Verschillende functies zullen een andere uitstraling aan de tuin geven. Als je bijvoorbeeld een moestuin wilt aanleggen, moet je mogelijk plantenbakken polyester gebruiken om de groenten en kruiden te planten. Als je een ontspannende plek voor je gezin wilt creëren, dan moet je zorgen voor een comfortabele zithoek. Bovendien kun je meerdere concepten combineren en je tuin in verschillende zones indelen. Op deze manier wordt de tuin functioneler. Het kan dan voldoen aan de behoeften van alle gezinsleden

Het uiterlijk van de tuin

Je kunt zoeken naar tuin inspiratie om je te helpen bij het ontwerpen van je buitenruimte. Het is niet nodig om een ​​tuinontwerper in te huren, aangezien je deze ruimte zelf kunt ontwerpen. Je kunt bijvoorbeeld tijdschriften bekijken. Je kunt ook online gaan zoeken en tuinideeën vinden op Pinterest of op tuinwebsites. Na het zoeken naar een aantal tuinontwerpen, moet je de look bepalen die je het leukst vindt. Je kunt dan het tuin thema selecteren. Het dient alleen ter inspiratie. Je bent dus vrij om bepaalde tuinelementen te verwijderen of toe te voegen. Je kunt bijvoorbeeld tuinelementen toevoegen zoals een visvijver, paden, tuinverlichting en andere extra’s. Geloof gewoon in je eigen smaak en persoonlijke voorkeur. Je zult tevreden zijn met het resultaat als de tuin is gemaakt op basis van je favoriete stijl.

De staat van je tuin

Voordat je het gemaakte concept realiseert, moet je de werkelijke staat van je tuin inspecteren. Je moet bijvoorbeeld het type bodem, het klimaat en het natuurlijke landschap achterhalen. Als je het type tuingrond kent, is het gemakkelijker om het type planten en bloemen te selecteren. Kennis van het klimaat is ook essentieel. Je moet zeker zijn van de planten die in je tuin kunnen gedijen. De stand van de zon en schaduw in je tuin is ook essentieel. Dit aspect kan de groei van je planten beïnvloeden. Nu kun je een schets maken van de indeling van de tuin. Je kunt beginnen met de tuinstructuur of bouwsels zoals het terras. Vervolgens kan de rest van de ruimte worden gevuld met de tuinaanleg. Maak een gedetailleerde schets om het gebied met gazon, bloemen, tuinmeubelen en andere aspecten te definiëren. De balans van je ​​prachtige tuin moet voorop staan.