De kamervraag
Image default
Woning en Tuin

Met een polyester dakkapel voorkomt u dakkapel lekkages

Polyester dakkapellen bieden ten opzichte van andere materialen veel voordelen. Maar wist u ook dat u met een polyester dakkapel eenvoudig lekkages aan uw dakkapel kunt voorkomen? Dat komt doordat de dakkapel uit een stuk polyester vervaardigd wordt. Een groot voordeel dus, maar u moet ook rekening houden met de polyester dakkapel prijzen. De prijs van een polyester dakkapel ligt ten opzichte van bijvoorbeeld een houten of kunststof dakkapel namelijk een stuk hoger. Voordat u een (polyester) dakkapel koopt is het daarom belangrijk om uzelf af te vragen: Hoe ontstaan lekkages, hoe groot is de kans op een lekkage en moet ik wel investeren in polyester?

Hoe ontstaat een dakkapel lekkage?

Een lekkage aan een dakkapel kan op verschillende manieren ontstaan. Door menselijk toedoen of door onvoorziene omstandigheden. Hieronder ziet u de meest voorkomende oorzaken van lekkages.

  • Fout(en) tijdens de montage waarbij de dakkapel niet goed aansluit met het dak

  • Fout(en) bij de afwerking van het lood

  • Slijtage bij veroudering van de dakkapel

  • Slijtage door slecht onderhoud (bijvoorbeeld wanneer de dakkapel niet schoongemaakt wordt)

  • Schade door storm,  hevige sneeuwval of hagel

Hoe groot is de kans op een dakkapel lekkage?

Ongeveer twee op de tien dakkapel eigenaren krijgt in de levensduur van de dakkapel te maken met een lekkage. Een lekkage ontstaat dus bij 20% van de dakkapellen. Dat lijkt wellicht veel, maar dat is het niet. De kans op een lekkage is bij badkamers bijvoorbeeld 55%. Kiest u echter voor een polyester dakkapel? Dan is de kans op lekkage slechts 4%.

Wat kost de reparatie van een dakkapel lekkage?

Wat een dakkapel reparatie precies kost hangt geheel af van het soort lekkage, de omvang en het materiaal van de dakkapel. Gelukkig liggen de dakkapel lekkage kosten vaak niet hoog. Een gemiddelde reparatie kost ongeveer €400,- euro. Kiest u echter voor een dakkapel van polyester? Houd dan rekening met hogere reparatiekosten. Omdat de dakkapel uit één geheel bestaat, zijn de reparatiekosten aanzienlijk hoger. Gemiddeld kost een reparatie van een polyester dakkapel €1050,- inclusief btw.

Vergelijk via Dakkapel plaatsen vergelijker

Wilt u een polyester dakkapel laten plaatsen of een reparatie uitvoeren? Vergelijk dan altijd de prijzen om kosten te besparen. Vergelijken doet u eenvoudig via de website Dakkapelplaatsenvergelijker.nl. Daar plaatst u namelijk gratis een klus en ontvangt u van maximaal 6 dakkapel specialisten gratis een offerte.