De kamervraag
Image default
Woning en Tuin

Leuke feitjes over kunstgras

Iedere tuineigenaar zou wel een mooi gazon willen hebben. Een lelijk gazon, met grote stukken kale grond, daar erger je je al snel aan. Helemaal als je heel veel tijd en moeite hebt gestopt in het aanplanten van je gazon. Wil je een mooie tuin, maar heb je geen groene vingers, of wil je de tijd en energie niet meer stoppen in het onderhouden van een natuurlijke grasmat? Kunstgras is dan dé oplossing. Kunstgras is bijna niet van echt gras te onderscheiden en het is ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Zo zijn er nog veel meer leuke feitjes over een kustgrasmat. We sommen de belangrijkste voor je op.

Kunstgras is op de lange termijn goedkoper

Kies je voor een hoge kwaliteit kunstgrasmat? Dan zal de aanschafprijs hoger liggen dan wanneer je kiest voor het aanleggen van graszoden. Echter, op de lange termijn verdient dit zich dubbel en dwars terug; in geld, tijd en energie. Je kunt tegenwoordig zo’n 15 jaar lang genieten van een goede kunstgrasmat. Daarnaast is het ook niet meer van echt gras te onderscheiden. Zelfs als je er met blote voeten oploopt merk je geen verschil met echt gras.

Geen last meer van ongedierte en onkruid

Wanneer je kiest voor kunstgras, dan heb je bijna nooit meer te maken met onkruid, afgezien van een sporadische paardenbloem die door de uitwerpselen van vogels in je grasmat terecht kan komen. Onkruid heeft namelijk geen kans om te groeien door het plaatsen van een druk verdelend doek. Wanneer er onverhoopt toch zaden in je gras waaien, hebben deze geen kans om zich te wortelen. Ook van mollen heb je geen last meer met kunstgras, wortels en wormen zullen namelijk niet in jouw grasmat voorkomen.

Kunstgras is makkelijk te onderhouden

Het onderhouden van kunstgras vergt veel minder tijd dan een gazon van echt gras. Het enige wat je regelmatig moet doen is bezemen, om zo de grassprieten netjes te houden. Op deze manier kun je ook eventuele bladeren, takken en zaden verwijderen. Daarnaast is het aan te raden om je kunstgrasmat een paar keer per jaar met kwartszand in te strooien.

Het gras is niet langer groener bij de buren

Het voordeel van kustgras is dat het heel goed bestand is tegen zon. Felle zonnestralen zullen jouw grasmat dus niet laten verkleuren. Daarnaast gaat kunstgras heel erg lang mee en is het duurzaam. Als je een kunstgrasmat aanlegt, kun je het hele jaar genieten van een frisgroene tuin.

Kunstgras is makkelijk schoon te houden

Soms komt het voor dat jouw huisdier zijn behoefte doet in de tuin. Als je in het bezit bent van kunstgras, dan is dit helemaal geen probleem. Je hebt namelijk niet meer te maken met vergeelde plekken, zoals bij echt gras, en een onfrisse geur. Kunstgras verkleurt namelijk niet. Schoonmaken kun je heel simpel doen met een emmer water mer een sopje, of gewoon wachten totdat de regen het schoon spoelt. Gaat het om een grote boodschap? Dan kun je dit gewoon verwijderen met een poepzakje en het vervolgens schoonmaken met water.

https://www.kunstgrasdirect.nl/