De kamervraag
Image default
Woning en Tuin

Hou altijd rekening met veiligheidsregels bij het opzetten van een rolsteiger

Een rolsteiger opzetten doe je niet in een handomdraai. Daar gaat vooral denkwerk en nauwkeurigheid aan vooraf. Veiligheid komt op de eerste plaats zodat je geen risico loopt om een ongeval te veroorzaken door onvoorzichtigheid. Vooral particulieren weten niet heel goed welke veiligheidsreglementen zijn voorzien wanneer je een rolsteiger wil opzetten. Een steigeraanhanger met rolsteiger kopen bij Rolsteiger.net vergt enkele aandachtpunten waar je rekening mee moet houden. Een klein overzicht in een notendop hoe je zonder risico’s te nemen een rolsteiger veilig opbouwt.

Belangrijke parameters bij het opzetten van een rolsteiger

 

Bij de aanschaf van een steigeraanhanger met rolsteiger bij Rolsteiger.net duikt meteen de vraag op: hoe bouw je een rolsteiger veilig op? Om maar meteen met de deur in huis te vallen zijn veiligheidsschoenen heel belangrijk, naast werkkledij en handschoenen. Vanaf een hoogte die meer dan 3 meter is wordt aangeraden om altijd beroep te doen op een zogeheten life-line.

Lees zorgvuldig het stappenplan en de handleiding

 

Het opzetten van een rolsteiger doe je niet in één, twee, drie en is gebonden aan bepaalde wettelijke veiligheidsregels. Zo mag een rolsteiger die smal is (75 centimeter) en die binnen staat, niet hoger zijn dan 10 meter. Buiten is de maximale hoogte bepaald op 8 meter. Daarnaast zal je ook moeten kijken naar de maximale gewichtsbelasting. Bij rolsteigers is die draagkracht op 250 kilogram bepaald die bovendien gelijkmatig op de steiger moet worden verdeeld. Hou daar dus duidelijk rekening mee. Lees daarom het stappenplan en de handleiding heel zorgvuldig voor dat je een rolsteiger opbouwt of afbreekt.

Check volgende aandachtspunten bij de opbouw

 

Bij het opzetten van een rolsteiger zal je volgende criteria in acht moeten nemen:

 

  • Zorg dat je een rolsteiger altijd met 2 personen opbouwt

  • Bekijk eerst of de rolsteiger op een vlakke en robuuste ondergrond kan staan

  • Maak dat de steiger niet is opgesteld die het verkeer of voorbijlopende voetgangers hindert

  • Controleer de onderdelen van de rolsteiger of ze voldoende veilig en in goede staat zijn

  • Ga na of de handleiding voldoende is begrepen en het stappenplan nauwkeurig kan worden gevolgd

 

 

Gerelateerde artikelen

De Leolux bank, in vele vormen en maten

Schitterende daken voor schitterende huizen

Gietvloeren, ideaal voor elk interieur