De kamervraag
Image default
Woning en Tuin

Dit zijn de verschillende typen douchedeuren

Wanneer je een deur voor je douche wil kopen is het verstandig om je eerst te verdiepen in de laatste ontwikkelingen en trends als het gaat om badkamers. Een deur voor een douche is namelijk tegenwoordig in verschillende soorten te verkrijgen. In deze blog nemen wij deze vier stijlen voor je onder de loep en lees je alles wat je moet weten over deze douchedeuren. 

Welke soorten douchedeuren zijn er allemaal? 

In deze blog gaan we het hebben over de volgende verschillende soorten glazen douchedeuren:

  • Schuifdeuren

  • Draaideuren

  • Vouwdeuren

  • Pendeldeuren

De Schuifdeuren

Een bekende deur soort voor in de badkamer is een schuifdeur. Het grote voordeel van een schuifdeur is dat er geen loopruimte verloren gaat. Dit geldt voor zowel de doucheruimte als de badkamer zelf. Schuifdeuren zijn ook in verschillende soorten te verkrijgen. Standaard is de tweedelige schuifdeur, maar daarnaast zijn ze er ook in driedelige schuifdeuren en vierdelige schuifdeuren. 

De draaideuren

Draaideuren zijn al een behoorlijke tijd een van de meest gewilde deuren voor in de badkamer. Deze zijn te verkrijgen in allemaal verschillende modellen. Doordat een draaideur naar buiten opendraait bespaar je veel ruimte in de douchecabine zelf. Voor veel mensen is het een fijn gevoel om zich een beetje te kunnen bewegen in de douche cabine. Een draaideur is best goedkoop in aanschaf.

De Vouwdeuren

Een van de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van douchedeuren zijn de vouwdeuren. Deze deur is heel makkelijk te vouwen, Halverwege zit een knik in de deur, deze knik heeft als doel de deur in een harmonica in elkaar te vouwen.  Vooral in de kleinere badkamers is een vouwdeur erg handig. Met een vouwdeur is het mogelijk lekker onder de douche kan staan. 

De Pendeldeuren

Mocht je niet genoeg ruimte hebben om een draaideur aan te leggen in je badkamer, dan is een pendeldeur daar de meest geschikte oplossing voor. Hierbij maak je gebruik van twee kleinere deuren. Vaak is het zo dat je deze naar binnen en naar buiten kan klappen. Zo kan je er op verschillende manieren gebruik van maken en is deze geschikt voor iedere kleine badkamer.