De kamervraag
Image default
Verbouwen

Vocht in huis droogt sneller op met een bouwdroger

Vocht in huis is om verscheidene redenen een slechte zaak en met een bouwdroger kunt u hier snel van af zijn. Vochtige muren kunnen gaan schimmelen, kunnen uw pleister en behang beschadigen en hardnekkige vlekken achterlaten. Daarnaast trekt schimmel en vocht ongedierte aan en is de lucht die u inademt niet meer gezond. Bouwvocht, een gesprongen leiding, optrekkend- of doorslaand vocht en condensatievocht zijn helaas maar al te gewoon, maar gelukkig hoeft u er niet lang last van te hebben. Bouwdrogers worden namelijk ingezet om woningen te drogen en ook om de luchtvochtigheid op een goed niveau te houden. Dit heeft een aantal grote voordelen.

Gebruik een bouwdroger bij bouwvocht

Deze drogers worden het meeste toegepast bij nieuwbouwprojecten, renovaties en verbouwingen. Er wordt tijdens deze werkzaamheden een grote hoeveelheid water gebruikt en dat moet naderhand worden afgevoerd. Hier kan bij grote projecten meer dan een jaar voor nodig zijn, wat betekent dat de opleveringsdatum verlaat wordt. Een vochtige woning kan namelijk nog niet worden afgewerkt en stucwerken, schilderwerken, behangwerken en het leggen van vloeren moeten dan worden uitgesteld. Door de juiste bouwdroger wordt de opleverdatum vervroegd en bij BSTEEN kunnen ze u uitstekend informeren over het apparaat dat het beste aansluit bij uw specifieke behoeften. Zo kunt u uw woning snel drogen zonder dat er schade ontstaat.

Verminder de kans op schimmel en aanslag

Een nadelige bijkomstigheid van vocht in uw woning is dat er bijvoorbeeld schimmel en rot kunnen ontstaan. Dit heeft allerlei negatieve gevolgen voor de staat van uw woning en uw eigen gezondheid. Als u een bouwdroger gebruikt om de muren te drogen, dan weet u zeker dat u de kans op schimmels en rot minimaliseert. Uiteraard zal u in sommige situaties wel eerst de oorzaak van het vochtprobleem moeten verhelpen, want een bouwdroger repareert uw leiding niet en kan uw gevel ook niet renoveren. Nadat de werkzaamheden zijn uitgevoerd, kunt u uw woning met een bouwdroger snel weer drogen en kunt u verder gaan met klussen. Schimmel, aanslag, rot en muffe lucht horen dan voorgoed tot het verleden.

https://bsteen.be

Gerelateerde artikelen

Isoleer uw huis beter door houten kozijnen online te bestellen

Wat betekent Erkend Verhuizen eigenlijk? En wat zijn uw voordelen?

Gebruik een Henco koppeling