De kamervraag
Image default
Vakantie

8 belangrijke tips voor als je een sloep wilt aanschaffen

Als je overweegt om een sloep aan te schaffen, komen er een hoop dingen bij kijken. Je moet niet alleen rekening houden met de afmeting en het materiaal van sloep, maar ook met de ligplaats en het onderhoud. Er zijn heel wat factoren die je moet overwinnen voordat je tot aanschaf kunt besluiten. In dit artikel geven we je 8 belangrijke tips om rekening mee te houden!

1. Bepaal het budget voor je sloep

Natuurlijk is het eerste waar je aan moet denken het bedrag dat je kwijt bent aan de sloep. Als je niet weet hoeveel geld je uit kunt geven, raadpleeg dan een financieel adviseur of maak een begroting. Houd er ook rekening mee dat er naast de aanschafprijs van de sloep ook nog andere kosten zullen zijn, zoals onderhoud en verzekering.

2. Kies het materiaal

Laarzen zijn er in vele soorten en maten. Jij moet bepalen welk materiaal voor jou het beste is. Gaat je voorkeur uit naar polyester? Of kies je juist voor hout of metaal? Elk materiaal heeft weer andere eigenschappen, dus denk goed na over welke sloep het beste bij jou past.

3. Let op de afmeting van je sloep

De afmeting van de sloep is minstens zo belangrijk als het materiaal ervan. Een goede afmeting zorgt ervoor dat de sloep genoeg ruimte voor jou biedt, en dat je er comfortabel in kunt zitten. Tevens is het belangrijk om de afmeting te laten aansluiten bij het formaat van jouw ligplaats. Het is dus erg belangrijk om een sloep te passen voordat je hem koopt.

4. Onderhoud van je sloep

Een ander punt waar je rekening mee moet houden is het onderhoud van de sloep. Sommige materialen vragen meer onderhoud dan andere, dus denk hier goed over na voordat je een keuze maakt.

5. Sporadisch gebruik? Huur een sloep in amsterdam

Ook moet je nadenken over de hoeveelheid in gebruik. Er zijn boten die voor alledaags gebruik bedoeld zijn, en andere die voor bijzondere gelegenheden bestemd zijn. Kies de sloep die het beste past bij hoe jij hem wilt gebruiken. Als je erachter komt dat je de sloep waarschijnlijk maar één of twee keer per zomer gebruikt. Dan kan de aanschaf waarschijnlijk niet uit. Zeker wanneer je in drukke gebieden als Amsterdam woont, dan is alleen de ligplaats al te duur in vergelijking met het huren van een sloep. Zoek bijvoorbeeld op sloep huren Amsterdam voor een mooi alternatief.

6. Merk 

Als je een bepaald merk boten wilt aanschaffen, moet je er wel rekening mee houden dat dit vaak wat duurder is. Merk Boten zijn over het algemeen van betere kwaliteit dan niet- merkboten, maar dat betekent niet dat het altijd de moeite waard is om extra geld uit te geven aan een bekend merk.

7. Verkoop van je sloep

Als je op zoek bent naar een goede sloep, is het verstandig om af te wachten tot het goede moment. Boten gaan vaak in de uitverkoop na de zomer, dus je kunt hier flink wat geld mee besparen. Houd er wel rekening mee dat de boten die in de uitverkoop gaan soms niet zonder reden de deur uit gaan. Doe goed onderzoek voor de de deal sluit. Tevens moet je inschatten hoeveel de sloep nog waard zal zijn over een aantal jaren. Wanneer je de sloep weer verkoopt is het fijn als je er nog genoeg voor terugkrijgt,

8. veelzijdig 

Als je een sloep wilt aanschaffen, is het verstandig om te kiezen voor een model dat veelzijdig is. Koop bijvoorbeeld  niet een sloep die alleen geschikt zijn voor droog weer, maar kies liever voor een model dat ook waterdicht is. Op die manier ben je ben je verzekerd van een veelzijdige investering.