De kamervraag
Image default
Vakantie

5 inspirerende activiteiten die je moet gedaan hebben wanneer je in Cyprus bent

Het eiland Cyprus is volgens de oude Grieken de geboorteplaats van Aphrodite, de godin van de liefde en de schoonheid. En omdat het eiland genesteld is in het kristalheldere water van de Middellandse Zee is het gemakkelijk te zien waarom dit zo is. Cyprus is rijk aan natuurlijke schoonheid en cultuur. Terwijl het eiland één van de grootste in het gebied is en de thuisbasis is van 6 verschillende steden, is het gemakkelijk om op Cyprus je weg te vinden en is het mogelijk om het hele eiland in één keer te bezoeken. De veilige en serene bestemming heeft zoveel te bieden dat je misschien niet weet waar je best kan beginnen. Maar als je naar Cyprus reist, zijn er een aantal dingen die je zeker niet mag missen:

Een road trip over het eiland

Je kan gemakkelijk rond het eiland met de fiets en de bus, maar door alles wat Cyprus te bieden heeft, kan het de moeite waard zijn om een auto te huren. De autoverhuur diensten op Cyprus zijn een geweldige manier om het eiland te verkennen op jouw manier. Vooral omdat je de lengte van het eiland in slechts een paar uur kan rijden. Dit is een unieke mogelijkheid voor een prachtige road trip. Zorg ervoor dat je ouder bent dan 18 jaar om te mogen rijden en blijf aan de linkerkant van de weg om boetes en ontevreden Cyprioten te vermijden. Bekijk de prijs van veel bedrijven hier: www.autoprio.nl. Het is eenvoudig om een auto te huren op Cyprus en de prijzen zijn laag.

Historische plaatsen

Wat betreft de toeristische attracties op Cyprus is dit eiland de thuisbasis van enkele van de mooiste ter wereld. Van het Graf van de Koningen, een oude begraafplaats en archeologische site, tot het Kykkos klooster; er is geen gebrek aan pittoreske plaatsen die je kan bezoeken. Dus of je nu van kastelen of scheepswrakken houdt, er is zeker iets dat je zal interesseren.

Natuurlijke schoonheid en buitenactiviteiten

Met talloze verbazingwekkende stranden met heel helder water om in te zwemmen, heeft Cyprus geen gebrek aan natuurlijk hotspots. Wandel in de mediterrane bossen en breng een bezoek aan majestueuze watervallen. Je kan ook verschillende daguitstappen maken, avontuurlijke tochten en zelfs het lokale onderwaterleven van heel dichtbij meemaken tijdens inspirerende duikexpedities.

Lokale keuken

De lokale Cypriotische keuken is beïnvloed door Franse, Midden-Oosterse en Italiaanse smaken om er maar een paar te noemen. Cyprioten zijn gepassioneerd over hun eten en beschouwen het als een onderdeel van elke goede sociale gelegenheid. De lokale bevolking staat erop dat elke toerist hun beroemde halloumi, shaftalia en souvlakia moeten proberen. En omdat er geen tekort is aan fantastische restaurants, zal je verwend worden bij het kiezen.

Brouwerijen en wijnhuizen

Dit paradijs van een eiland is de thuisbasis van de oudste geproduceerde wijn ter wereld, Commandaria, en heeft een overvloed aan lokale wijngaarden en brouwerijen. Deze zorgen voor uitstekende daguitstappen en zijn een geweldige manier om je volledig onder te dompelen in hun rijke cultuur. Bovendien hebben de Cyprioten een talent voor het maken van ongelooflijke wijnen, ciders, bieren en pilsbieren, waardoor je terug zal komen voor meer.

Met dit allemaal in de aanbieding en nog veel meer is het niet zo verwonderlijk dat Cyprus jaarlijks bijna 4 miljoen toeristen ontvangt!

https://www.autoprio.nl/