De kamervraag
Image default
Huishoudelijk

5 redenen waarom je altijd tape in huis wilt hebben

Een fotolijstje ophangen zonder gaten in je muur te boren? Tape! Het knutselwerk van je kind vastplakken? Tape! Vloerbedekking of trapbekleding aanbrengen zonder te lijmen? Tape! Geen huishouden kan zonder, want tape kun je voor allerlei toepassingen gebruiken en kan op ieder willekeurig moment uitkomst bieden. Dit zijn de 5 belangrijkste redenen waarom je altijd tape in huis zou moeten hebben.

1. Herinneringen en kunst ophangen aan de muur

Gaten ontsieren je muur, zeker als je regelmatig je inrichting verandert en dingen op een andere plaats wilt bevestigen. Dubbelzijdige tape is supersterk en relatief eenvoudig te verwijderen. Daarom is het uitermate geschikt om (foto)lijsten, sierborden of schilderijen mee op te hangen. Met de sterkste tapesoorten kun je items tot wel 10 kg bevestigen.

2. Vloerbedekking plaatsen of losgelaten tapijt opnieuw bevestigen

Doordat dubbelzijdige tape zo sterk is, kun je er gemakkelijk vloerbedekking mee leggen. Tape is makkelijker te verwijderen dan bijvoorbeeld lijmresten en trekt niet in de vezel van je tapijt. Je plakt het dubbelzijdige tape op de ondervloer en ‘voilà’, je vloerbedekking zit (weer) muurvast. Dat maakt lijmen, spijkeren of nieten overbodig.

3. Onzichtbare bevestiging in je knutselwerk

Voor de creatieve uitbarstingen van jou of je kind is dubbelzijdige tape een goede vervanger van lijm. Je kunt er papier en karton mee aan elkaar plakken en je ziet niet dat het er zit. In tegenstelling tot lijm, laat tape geen bulten of vochtkringen achter.

4. Noodreparaties aan auto, lekkende kranen of tochtgaten

Duck tape of duct tape … Hoewel de meningen over de juiste benaming nog altijd verdeeld zijn, bestaat er geen twijfel over hoe veelzijdig deze tapesoort is. De hechtkracht van deze enkelzijdige tape is enorm waardoor je het op veel soorten ondergronden kunt toepassen. Duct tape wordt daarom vaak gebruikt voor spoedreparaties. Zo kun je er bijvoorbeeld tijdelijk de kapotte bumper of ruit van je auto mee vastzetten. En omdat duct tape vocht- en vuilbestendig is, kun je er ook kieren in je raamkozijn mee afplakken of een gat in je dakgoot of waterslang mee dichten.

5. Pakketten en verhuisdozen dichtplakken

Als je een pakket gaat versturen, kun je het beste verpakkingstape gebruiken. Verpakkingstape is er in verschillende soorten en maten, maar de meest gebruikte is polypropyleentape (PP-tape). Hiermee kun je verpakkingen dichtplakken met een inhoud tot 30 kg. De tape hecht goed aan papier en karton en voor een rol betaal je meestal maar een paar euro.

Ben je overtuigd en wil je direct een voorraadje tape aanleggen of aanvullen? In webshops voor kantoorartikelen of bouwmaterialen kun je bijna iedere soort tape bestellen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op 123inkt.nl, dan heb je vrijwel iedere soort tape morgen al in huis.

Gerelateerde artikelen

Waterontharder.info stopt kalkaanslag – € 239,-

Waterontharder

Koop babyshower versiering om van jouw feest een succes te maken