De kamervraag
Image default
Gezondheid

Zorgverzekering voor buitenlanders

Het is bekend dat Nederlanders verplicht zijn om een zorgverzekering af te sluiten, zodat ze gedekt zijn voor verschillende soorten medische zorg. Maar hoe zit het met een zorgverzekering voor buitenlanders? Iedereen die tijdelijk in Nederland woont of werkt moet minstens verzekerd zijn voor noodzakelijke zorg. Hieronder valt bijvoorbeeld spoedeisende hulp bij een ongeluk, of opname in het ziekenhuis.

Om het afsluiten van een zorgverzekering makkelijk te maken voor buitenlandse werknemers en hun werkgevers, heeft HollandZorg zich gespecialiseerd in zorgverzekeringen voor flexmigranten. Zo kan een zorgverzekering een stuk sneller en makkelijker geregeld worden.

Aanvullende verzekering afsluiten

Een zorgverzekering van HollandZorg kan gemakkelijk aangevraagd worden, en kan vervolgens ook eenvoudig opgezegd en weer ingeschakeld worden. Als werkgever beschikt u over een speciaal portaal waarmee u een overzicht heeft van de polisadministratie van uw werknemers. En aangezien niet iedereen dezelfde zorg nodig heeft, biedt HollandZorg naast een basisverzekering de mogelijkheid tot het afsluiten van verschillende aanvullende verzekeringen.

We bieden vier aanvullende verzekeringen die werknemers zelfstandig af kunnen sluiten en daarnaast twee verzekeringen die afgesloten kunnen worden via de werkgever. Ook een tandartsverzekering kan uiteraard bij ons geregeld worden. We bieden twee verschillende tandartsverzekeringen waaruit u kunt kiezen. U kunt uw zorgverzekering zelf regelen, maar u kunt hierbij ook hulp vragen van uw werkgever.

Zorgtoeslag Poolse werknemers

Mensen in Nederland die onder een bepaalde inkomsten grens zitten, hebben recht op zorgtoeslag. De overheid draagt dan bij in de zorgkosten. Als flexmigrant kunt u onder bepaalde omstandigheden ook zorgtoeslag aanvragen. Meer specifieke informatie over zorgtoeslag Poolse werknemers  kunt u vinden op de website van de Belastingdienst. Alle informatie over zorgverzekeringen van HollandZorg kunt u vinden op onze website. Als u specifieke vragen heeft, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. We kijken graag met u naar de mogelijkheden voor uw situatie.

https://www.hollandzorg.com/nl