De kamervraag
Image default
Gezondheid

Drempelvervanger of drempelhulp?

Heb jij misschien een hulpbehoevende in huis, denk maar aan iemand die in een rolstoel zit of een persoon die zich niet zelf kan verplaatsen, dan is het tijd om een drempelvervanger of drempelhulp aan te schaffen. Voor een persoon die zich niet zelf kan verplaatsen is een van deze twee items de ideale oplossing. Voordat je overgaat tot de aanschaf is het verstandig om een vergelijking te maken tussen beide items en na te gaan welk item het best bij jou past.

Wat is een drempelvervanger?

De naam zegt het al, een drempelvervanger vervangt een drempel. Door dorpels in je huis weg te laten halen kun je onveilige situaties voorkomen. Een dorpel is het horizontale benedengedeelte van een kozijn. Zo een kozijn kan van hout of steen zijn. Een drempelvervanger wordt toegepast bij binnen drempels en zorgt ervoor dat drempels die weggehaald zijn netjes gedekt worden. Een drempelvervanger kan je ook als drempelhulp gebruiken bij kleinere drempels. De drempelvervanger wordt gemaakt van aluminium en wordt geleverd in de kleuren aluminium en brons. De drempelvervanger wordt geleverd in 2 breedtes en zijn verstelbaar. Je kunt ze makkelijk en zelf korter maken. De drempelvervanger kan je bevestigen met lijm, tape of een schroevenvervanger.

Wat is een drempelhulp?

Een drempelhulp is een stuk plaat of een stevig stuk rubber dat geplaatst kan worden bij een verhoging waardoor mensen in een rolstoel, rollator of een scoormobiel zich makkelijker kunnen verplaatsen van de ene naar de andere ruimte. Een drempelhulp kan gebruikt worden door een ieder met een gewicht tot 300 kilogram. Het product is heel makkelijk te gebruiken en kan voor elke drempel geplaatst worden. Sommige van de items komen met een handvat waardoor deze makkelijk te verplaatsen is. De meeste drempelhulpen zijn gemaakt van recyclebare rubber waardoor ze een antislip laag hebben.

 

Alhoewel een drempelvervanger of drempelhulp niet zo duur in aanschaf is raden wij jou toch aan om niet de eerste beste van het product meteen te kopen. Wij zouden je willen aanraden om jou eerst goed te laten informeren voordat je over gaat tot de aankoop. Informatie en advies over een drempelvervanger en drempelhulp kun je ook krijgen van een slotenmaker. Vooral als je een persoon in huis hebt wonen die hulp nodig om zich te verplaatsen dan is het verstandig om een slotenmaker te contacten. Een slotenmaker kan een huisbezoek inplannen en aan de hand van jouw indeling en type kozijnen kan hij jou adviseren welke type drempelvervanger en drempelhulp je het best kan aanschaffen. Behalve over de prijs kan hij je ook adviseren over de kwaliteit en soort product.

 

Wil jij een drempelvervanger of drempelhulp in huis plaatsen en weet jij niet voor welk model je moet kiezen dan zou je tips van een slotenmakersbedrijf  best wel kunnen gebruiken.  Op de website  https://www.deslotenmakerrotterdam010.nl/  kun je terecht voor de contactgegevens van de beste slotenmakers. Ook kun je handige informatie vinden op deze link https://www.deslotenmakerrotterdam010.nl/beveiliging-huis/ over beveiliging in en rondom je huis.