De kamervraag
Image default
Eten en drinken

Top 5 lekkerste wintergerechten

Veel mensen zullen er echt weer naar uitkijken wanneer de winter weer voor de deur staat. Zeker wanneer je echt van stamppotten houdt is de winter wat voeding betreft heerlijk. Wij hebben vele toplijstjes gemaakt en 1 daarvan is deze. Wat zijn nu de allerlekkerste wintergerechten?

Heerlijke stamppotten

Zeg je winter, dan zeg je stamppot. Er zijn een aantal stamppotten die in de winter gegeten worden. Je kunt dan denken aan peen en uien, zuurkool en andijviestamppot. In Nederland zijn dit de meest gegeten stamppotten. Steeds vaker worden er ook van andere groenten stamppotten gemaakt.

Heerlijke stoofpotjes en ovenschotels

Stoofpotjes zijn ook echt gerechten die vooral in de winter gemaakt worden. Vooral hachee wordt dan veel gemaakt en gegeten. Er zijn ook veel andere stoofpotjes te maken van heerlijk suddervlees. Heb je wel eens een stoofpotje op van varkensvlees met heerlijke zoete aardappel? Echt wel een aanrader.

Ovenschotels worden zowel in de zomer als in de winter gemaakt maar een echte aanrader voor de winter is een spruitenschotel. Lust je geen spruiten? Dan toch eens proberen om er een heerlijke ovenschotel van te maken. Het kan zomaar gebeuren dat je dan ineens de spruiten overheerlijk gaat vinden en je eigenlijk niet anders meer wilt dan een spruitenschotel. Het is ook heel simpel gemaakt. Spruiten koken, aardappelen koken, spekjes uitbakken. Deze 3 ingrediënten stampen en in een ovenschaal doen. Geraspte kaas eroverheen en het geheel nog even een half uurtje in de oven doen. Echt iets om je vingers bij af te likken!

Overheerlijke chili con carne

Chili con carne is misschien niet echt per se een wintergerecht maar toch vinden wij hem daar wel bij horen. Juist omdat het een wat zwaardere maaltijd is en je die in de winter vaak eet. In de zomer zit je niet zo snel te wachten op een maaltijd die zwaarder op de maag valt maar in de winter hebben we toch graag ons buikje goed gevuld.

Pittige goulash

Een lekkere Hongaarse goulash is ook zo een gerecht wat je in de winter lekker kunt eten. Er zijn verschillende variaties van goulash. Zo heb je ze met of zonder paprika en ook het soort vlees wat erin gaat kan je natuurlijk mee afwisselen.

Soep waar je lepel in rechtop blijft staan

Hij kan natuurlijk niet ontbreken op trending.nl in het lijstje van de lekkerste wintergerecht. De erwtensoep. Een overheerlijke soep die gemaakt wordt van erwten, wortel, knolselderij, aardappel en varkensvlees. Er gaan zeker nog meer ingrediënten in maar dit zijn de dingen die er zeker in gaan. Vaak wordt deze soep nogal dik gemaakt. Bijna zo dik dat je lepel er rechtop in blijft staan. In Limburg is de traditie om bij erwtensoep reibekuchen te eten. Dit zijn koeken die gemaakt worden van geraspte aardappelen, uien, eieren en bloem. Deze reibekuchen worden gebakken in olie. Heb je zo een heerlijke kom erwtensoep met een reibekuchen of ook wel reifkoek genoemd op? Dan zit je echt wel vol voor een tijdje. Bekijk hier de laatste foodtrends.