De kamervraag
Image default
Entertainment

Wat te doen op Curacao

Curaçao is een eiland ontdekt door de Spanjaarden in 1499. Het werd echter ingenomen door de Nederlandse kroon in 1634, die een marinebasis vestigde in de huidige hoofdstad. In elk van de straten en pleinen zal de reiziger de Nederlandse invloed voelen, vooral in de historische gebouwen langs de kust.

De hoofdstad Willemstad, in de volksmond bekend als het Amsterdam van de Caraïben, is een levendige en kosmopolitische stad met veel winkels en cafés, vooral aan de waterkant. Maar wat te doen op curacao?

Het historische centrum is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. De straten zijn gemakkelijk te belopen en hoewel de temperatuur warm is, voelt het nooit verstikkend dankzij de constante passaatwinden.

De stad is verdeeld in twee wijken die aan weerszijden van een smal en diep kanaal liggen. Je kunt het oversteken dankzij een beroemde en historische drijvende voetgangersbrug die bekend staat als Koningin Emmabrug (Pontjesbrug).

De reiziger die zich buiten Willemstad waagt, zal ontdekken dat Curaçao vol geweldige mogelijkheden is om te duiken en te zwemmen, met meer dan 35 bijna verlaten stranden. Een van de meest populaire activiteiten is zwemmen met dolfijnen.

Beste stranden van Curaçao

Bijna alle stranden op Curaçao liggen langs de zuidkust van het eiland. Helaas is het vanwege de tijd niet raadzaam om ze allemaal te bezoeken. Bekijk onze lijst van beste stranden.

Willemstad verkennen

Het centrum is opgenomen in UNESCO-werelderfgoedlocaties (zoals de Chinese muur of de Taj Mahal). Het is een genot voor de reiziger om te verdwalen in de oude straten en pleinen. Een wandeltocht langs de meest representatieve plaatsen en muurschilderingen moet plaatsen omvatten zoals:

Brionplein: het hart van de stad staat open voor het kanaal en het zenuwcentrum waar u het leven van haar burgers kunt aanschouwen.

Kura Hulanda Museum: Dit interessante antropologische museum is gericht op de cultuur van Curaçao en de Nederlandse Antillen.

Rif Fort in Otrobanda: is een van de acht forten die het eiland beschermden.

Drijvende Markt: het is een aanrader, pittoreske en kleurrijke markt naast het kanaal. Het is geopend van 9.00 uur tot 16.00 uur.

WilhelminaPlein is een pleintje waar de beroemde Curaçao en Dushi letters staan.

Koningin Emma drijvende brug

De Koningin Emmabrug is een van de symbolen en iconen van Curaçao en de hoofdstad Willemstad. Deze merkwaardige brug over boten in de Anna baai verbindt de wijken Punda en Otrobanda. Het was oorspronkelijk een tolbrug, gebouwd in 1888.

Het is bij de lokale bevolking bekend als de Pontjesbrug. Het wordt geopend (soms 30 keer per dag) om boten door te laten. Als de brug open is, kun je een gratis ritje maken op een naastgelegen passagiersveerboot.

 

Hato Caves en de Indian Trail Walk

Deze grot heeft spectaculaire kalksteenformaties, watervallen en andere natuurlijke wonderen. Een rondleiding door deze ondergrondse wereld laat je de legendes van Curaçao horen en de leguanen en vleermuizen zien. Je kunt in hetzelfde gebied langs de Indian Trail Walk wandelen om de vegetatie van het eiland en de 1500 jaar oude gravures te observeren.

Curaçao Seaquarium

In het Curaçaose zeeaquarium kunt u alle soorten inheems zeeleven zien in de wateren die het eiland omringen. Daar kun je haaien van 6 meter lang, reuzenschildpadden of reuzen palingen zien.

In het Aquarium is het mogelijk om zeedieren van dichtbij te ontmoeten. Zo is het mogelijk om met roggen en maanvissen te zwemmen of citroen-, verpleegster- en rifhaaien te voeren.

Aquafari

Deze populaire attractie op het eiland bestaat uit een onderwaterscooter, zelfrijdende en ecologische scooter waarmee je een verscheidenheid aan prachtige vissen kunt observeren die tussen de kleurrijke riffen zwemmen. Het is een authentieke onderwatersafari. Er is geen eerdere duikervaring vereist.

 

Het Christoffel National Park

 

Christoffel National Park is het grootste en rijk aan flora, fauna, cultuur en geschiedenis. Het is de thuisbasis van de hoogste top, de Christoffelberg, en een van de eerste plantagehuizen van het eiland, waar nu een museum is gevestigd.

 

Het nationale park biedt meerdere routes die zijn ontworpen om te wandelen of te verkennen vanuit uw safari-achtige auto. In het park vind je het witstaarthert en de inheemse uil.

 

Shete Boka Park

Het Park Shete Boka National staat bekend om zijn steile kalkstenen kliffen, die enorme golven creëren die de lucht in schieten. Vanaf de hoofdingang zijn er drie verschillende gebieden om te verkennen. Hoewel het hele park begaanbaar is, is het beter om van punt naar punt te rijden, want het erg warm.

 

De Flamingos

Rijd terug naar Willemstad, zorg ervoor dat je het flamingoreservaat niet mist. Je kunt op een klein observatiedek in het water stappen om de flamingo’s van dichterbij te bekijken. Als je een verrekijker hebt, is dit hét moment om die te gebruiken!

 

Kom meer te weten over aloë op de CurALoe-plantage

De CurAloe-plantage heeft 10 hectare met meer dan 100.000 aloë planten, een fabriek en een winkel. Je kunt de aloë velden bezoeken, een informatieve video bekijken over het aloë productieproces en hun winkel bezoeken.

 

Curaçao Likeur Distilleerderij

De Curacao Liqueur Distilleerderij staat bekend om zijn Blue Curacao likeur. Er is een korte rondleiding door de geschiedenis van het bedrijf, samen met een diepgaande blik op het distillatieproces, gevolgd door een proeverij van drie verschillende smaken sterke drank. Er is ook een kleine souvenirwinkel en een bar voor mixdrankjes als u wilt winkelen.

 

Het Watamula Hole

 

De Watamula Hole, ook wel de ‘adem van het eiland’ genoemd, is een opwindende plek om te verkennen op de noordwestelijke punt van het eiland. De golven en de geluiden van de waterput zullen je betoverd achterlaten.

 

Ontdek Curacao! Er is nog zoveel meer te doen. Geniet van een uniek verblijf op dit prachtige eiland. Een aanraden voor iedereen!

Gerelateerde artikelen

Verlanglijstje voor de Sint

Het leukste uitje in Delden

Vuurwerk bestellen in regio Zeist: kies voor een lokale expert