De kamervraag
Image default
Electronica en Computers

Wat te doen als jouw printer slecht afdrukt?

Heb jij een printer die vage afdrukken maakt, of soms een stuk tekst niet uitprint? Heel vervelend natuurlijk en het gebeurt meestal wanneer je het niet kunt gebruiken. Dit kan komen doordat er iets verstopt zit in jouw printer of doordat de inktpatronen niet helemaal goed zijn. Ben je bang dat jouw printer kapot is en dat je een nieuwe moet kopen? Wacht daar even mee en kijk eerst even of het misschien aan een van deze problemen kan liggen. 

De printer reinigen

Krijg je de laatste tijd vaak vaag afgedrukte printjes uit jouw printer? Mis je een kleur of drukt de printer niet alle zwarte tekst meer af? Dit kan vaak heel lastig zijn en het komt eigenlijk nooit gelegen. Het is niet altijd zo dat de printer, wanneer hij slechter gaat printen, kapot is. Je hoeft dus niet direct een nieuwe printer aan te schaffen, maar je kunt ook proberen het probleem eerst op te lossen. De huidige printers van Refurbished Printer beschikken namelijk vaak over een reinigingsprogramma. Je kunt bij dat reinigingsprogramma komen, door eerst naar menu te gaan, dan te klikken op onderhoud en daarna het reinigingsprogramma aan te zetten. 

Wat kan de oorzaak zijn? 

Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor de printer verstopt is. Mogelijk is de inkt in de inktpatronen niet goed (meer). Dit kan komen doordat de inkt te oud is. Dan zijn ze vaak uitgedroogd. Hoe ouder de printer is, hoe groter deze kans is. Een andere reden is dat er een verstopping zit ergens in je printer. Dit kan gebeuren wanneer je minder dan één keer in de twee weken print. Ook zou het vage printen nog kunnen komen door een overgang van origineel merk naar huismerk. Verschillende inktmerken hebben ook verschillende samenstellingen. De overgang naar een andere inktsoort zou dan dus kunnen leiden tot verstoppingen. 

De oplossing

Het is verstandig om als eerst even de reiniging te gebruiken die op de printer zelf aanwezig is. Wanneer deze reiniging is uitgevoerd door de printer, kun je het controleraster afdrukken. Als je nog geen verbetering ziet in de kwaliteit kun je nog een keer de printer reinigen. Als dit niet helpt, is de kans erg groot dat het aan het patroon ligt. Het kan in dat geval verstandig zijn om een nieuw inktpatroon te proberen. De kans is dan groot dat de printer weer print met een goede kwaliteit. 

 

Gerelateerde artikelen

3D printing voor iedereen

Hoe kiest u het beste PCB bedrijf voor uw elektronische project

Hoe productmarkering kan bijdragen aan een aantrekkelijke verpakking