De kamervraag
Image default
Cadeau

Deze vriendschapsringen passen het best bij jullie vriendschap

Echte vriendschap is meer dan een vluchtige kennismaking. Ze vergezelt ons gedurende vele jaren – vaak een leven lang. Hetzelfde geldt voor de vriendschapsring. Het is geen sieraad voor een paar weken of maanden. Jarenlang is het een trouwe metgezel van onze vriendschap, een nobel zegel.

Des te meer vooruitziendheid is nodig bij de keuze van de ringen. Zelfs over een paar jaar moeten ze nog mooi zijn. Je kunt ze niet zomaar ruilen. Vriendschap is uitgesloten van ruilen. Lees hier welk soort vriendschapsringen het best bij jullie past.

Vriendschapsringen – welk edelmetaal flatteert welk huidtype?

Geel goud voor het lentetype

Het lentetype bekoort door zijn lichte tot perzikkleurige teint met een zachte gouden toets. Zijn haar is lichtblond met een lichte gouden glans, zijn ogen zijn lichtblauw, blauwgroen of goudbruin. Geel goud past het best bij hem. Het warme edelmetaal haalt de gouden noot van huid en haar op.

Platina en witgoud voor het zomertype

Het zomertype wordt gekenmerkt door een lichtroze teint, blauwe ogen en blond tot bruin haar. Hij laat zich goed adviseren met koele nuances als platina en witgoud. Vakkundig benadrukken ze zijn zilverachtige noot.

Geel en rood goud voor het herfsttype

Het herfsttype heeft een warme gouden teint, zijn haar is roodachtig tot bruin. Hij vindt de perfecte tegenhanger in geel en rood goud.

Witgoud en platina voor het wintertype

Het handelsmerk van het wintertype is zijn lichte, bijna porseleinachtige huid. Zijn ogen zijn lichtgroen, lichtbruin of lichtgroen. De voorname bleekheid moet ook tot uiting komen in de juwelen. Wit goud en platina zijn gemaakt voor het wintertype.

Andere benamingen voor vriendschapsringen

Vriendschapsringen worden soms ook wel pre-engagement ringen genoemd, omdat elke verbintenis verschillende facetten van vriendschap, liefde en beloften in zich draagt. Deze pre-verlovingsringen vinden hun oorsprong in westerse culturen waar afspraakjes veel voorkomen. 

Jongeren gaan een geëngageerde relatie aan vanaf hun schooltijd en leggen samen een lange weg af naar het uiteindelijke doel van het huwelijk. Het werd erkend in India na Priyanka Chopra en Nick Jonas’s celebrity huwelijksceremonie, een samensmelting van westerse en oosterse culturen. Ze worden gegeven als een verjaardagscadeau, een Valentijnscadeau of zelfs tijdens een romantisch etentje samen, zonder de chique uitstraling van een daadwerkelijke verloving. Ze leggen de nadruk op het gesprek tussen het koppel, dat belooft dat de huidige relatie zal uitbloeien tot een levenslang huwelijk.

Waarom je moet kiezen voor zilveren vriendschapsringen

Het opvallende trendmodel met gekleurde edelstenen is misschien een blikvanger, maar waarschijnlijk geen sieraad voor de eeuwigheid. Misschien is het volgend jaar niet meer in de mode. De veilige weg is te gaan voor een klassieker. Een elegante zilveren vriendschapsring raakt nooit uit de mode. Geel goud fascineert ons al eeuwen. Titanium verliest nooit zijn gratie. Onder de edele metalen wordt rood goud altijd hoog gewaardeerd.

https://www.quickjewels.nl/