De kamervraag
Image default
Banen en opleidingen

Een uitdagende baan vind je bij de vacatures process operator

Als jij een uitdagende baan zoekt en je hebt je mbo opleiding afgerond in een technische richting, dan zijn de vacatures process operator een goede plek om te starten. Deze baan is niet alleen veelzijdig, maar is direct ook een mogelijkheid om verder te groeien in een richting die je interessant vindt. Of je nu werkvoorbereider elektrotechniek wilt worden, verder wilt als hoofdoperator en uiteindelijk ploegleider of graag je eigen bedrijf wilt beginnen; als je begint als process operator, dan kun je alle kanten op. Bij technische uitzendbureaus zoals STAR kun je ongetwijfeld meerdere interessante vacatures process operator vinden die bij je past.

 

Wat wordt gevraagd in de vacatures process operator?

Als process operator ben je degene die achter de machine staat en die ervoor zorgt dat deze goed en efficiënt werkt. Jij bent dus direct verantwoordelijk voor het product dat uit de machine komt. Tijdens je werk programmeer je de machines en kijk je of ze goed werken, je onderneemt actie als er problemen voorkomen, je controleert en onderhoudt de installatie regelmatig en je geeft je input over eventuele manieren waarop de processen verbeterd of versneld kunnen worden. Dit alles doe je meestal in ploegendienst, wat betekent dat je te maken krijgt met onregelmatige werktijden. De vacatures process operator geven duidelijk aan wat de werkgever van jouw verwacht in de sector waarin ze werkzaam zijn. Is dit bijvoorbeeld een fabriek waar eten wordt verwerkt, dan kan er gevraagd worden dat je een mbo-opleiding in de richting van de Levensmiddelen Technologie hebt gevolgd.

 

Een toekomst als werkvoorbereider elektrotechniek

Eén van de mogelijkheden die je hebt als je process operator bent in een bedrijf is om je te richten op de functie werkvoorbereider elektrotechniek. Deze persoon is verantwoordelijk voor het calculeren, voorbereiden en ondersteunen van alle werkzaamheden in de elektrotechnische branche waar het bedrijf werkzaam in is. Ben je begonnen als process operator, dan zal je om werkvoorbereider elektrotechniek te worden ook extra opleidingen kunnen volgen, bijvoorbeeld in de civiele techniek of als middenkaderfunctionaris bouw en infra. Is dit jouw droom, bespreek dit dan met je baas. Deze kan je de ruimte en mogelijkheden geven om van process operator door te groeien naar werkvoorbereider elektrotechniek. Bekijk de vacatures bij STAR en begin je carrière als process operator.