Voor veel starters uit Veghel is het een lastige vraag: wat ga ik doen nadat ik afgestudeerd ben? Veel afstudeerders van de Fontys, Avans of ROC De Leijgraaf zijn onzeker over hetgeen ze nu daadwerkelijk kunnen. Enerzijds begrijpelijk, want je hebt nog nooit gewerkt. Anderzijds mag je als starter het vertrouwen hebben dat jij met je frisse schoolinzichten een verrijking bent voor de arbeidsmarkt. Er zijn in Veghel namelijk ontzettend veel bedrijven die met smacht zitten te wachten op starters.

Vind je het toch lastig om te bepalen welk beroep of welke werkrichting het beste bij je past? Dan kun je contact opnemen met een uitzendbureau in Veghel. Zij kunnen je helpen bij het vinden van een passende werkgever. 

Hoe kan een uitzendbureau mij helpen bij het vinden van een passende baan?

Het voordeel van een uitzendbureau, is dat al langere tijd veel contacten heeft in de lokale bedrijfswereld. Ze zijn geconcentreerd op het lokale bedrijfsleven en weten dus welke bedrijven er zijn, wat voor soort werknemers bij deze bedrijven passen en wanneer deze bedrijven op zoek zijn. Heb je hier zelf minder weet van, dan kan een uitzendbureau dit werk voor je overnemen. In Veghel heb je bijvoorbeeld ontzettend veel bedrijven ten opzichte van inwoners. In de veelheid aan keuzes die je hebt, kan het zijn dat je het overzicht kwijtraakt. Een uitzendbureau uit Veghel heeft dit overzicht vaak wel.

Heeft het uitzendbureau een bedrijf gevonden dat interessant voor je is? Dan nemen zij contact met je op om je de optie voor te leggen. In dat geval kun je nog altijd de afweging maken of je ingaat op de interesse vanuit het bedrijf. Is er van beide kanten interesse, dan regelt het uitzendbureau een sollicitatiegesprek. Dit werkt vaak hetzelfde als bij een gewone sollicitatieprocedure. Het enige verschil is dat het contact in eerste instantie via het uitzendbureau verloopt

Aan de slag; en dan?

Is het bedrijf enthousiast over je en willen je als starter op de arbeidsmarkt een contract aanbieden? Dan ga jij bij dat bedrijf je eerste professionele stappen maken in het werkveld. Er zijn bij het aangaan van een contract grofweg twee mogelijkheden:

1. Je gaat in eerste instantie op uitzendbasis aan de slag

2. Je gaat direct op contract bij het bedrijf

Soms willen bedrijven eerst met je op uitzendbasis aan de slag, omdat ze willen kijken hoe het vanuit beide kanten bevalt. Na een half jaar werken komt dan vaak het moment waarop besloten wordt of het bedrijf je een contract aanbiedt. Vaak wordt ook besloten dat de opdrachtgever je direct op contract neemt. Dit betekent dat je wordt uitbetaald door het bedrijf zelf en dat het uitzendbureau daarna niet meer in het traject betrokken is. Zij hebben je dan geholpen als bemiddelaar. 

https://www.jongerenarbeidsmarkt.nl/nl/uitzendbureau/veghel