De kamervraag
Image default
Zakelijk

Vliegen en andere vliegende insecten bestrijden

Afkomen van vervelende vliegen

Soms is een vliegenmepper in huis hebben niet voldoende om van al die vervelende vliegen af te komen. Gelukkig zijn er meerdere manieren om deze enorme vervelende en ook vieze plaaggeesten uit je huis te laten verdwijnen.

Vliegen met pesticide bestrijden

Een pesticide of insecticide kan als vliegenbestrijdingsmiddel worden ingezet om van een vliegenplaag af te komen. Pesticiden in een spuitbus zijn niet alleen giftig voor de vliegen maar ook voor mensen, maar gelukkig in veel mindere mate. Spuit het dus liever niet in huis, maar gebruik het bij voorkeur voor buiten. Mocht je het wel in huis gebruiken, lees dan vooral gebruiksaanwijzingen op de spuitbus. Meestal staat daar we l omschreven hoe lang u uit huis moet zijn.

Gebruik kleeflint en vliegenlint tegen de vliegenplaag

Er zijn meerdere soorten kleeflint en vliegenlint die je in huis op kunt hangen om alle vliegen mee te gaan vangen. De meest bekende en vaakst gebruikte kleverige vliegenval is het vliegenlint. Dit is een kokertje waarin een rol klevend lint in opgerold zit. Hier zit een bijzonder sterk kleefmiddel op en ook een speciale stof die de vliegen aan zal trekken.  Dek oker hang je bijvoorbeeld aan het plafond, met het kleeflint er helemaal uit. Meestal rolt dit zich vanzelf uit. Als er eenmaal één vlieg tegenaan is gevlogen, trekt hij met de feromonen die de vlieg uitstoot om andere vliegen te ‘roepen’ alle andere vliegen aan. En voor je het weet zit het vliegenlint helemaal vol. Het is niet de meest smakelijk uitziende manier om vliegen te vangen, dus zorg ervoor dat wanneer de strip vol zit, je snel een nieuwe – indien nodig –   ervoor in de plaat ophangt.

Vang vliegen met een levende vliegenval

Hoewel de meeste mensen vliegen als ongedierte beschouwen, zijn er ook mensen die ze liever niet willen doden, maar willen vangen en ergens los willen laten. Dit is goed mogelijk door een zogenaamde “levende vliegenval” te bouwen.

Neem een colafles en snijd deze doormidden. Doe een stukje leverworst of limonadesiroop in de onderkant en zet de bovenkant van de fles op zijn kop in de onderkant. De vliegen worden door de lekkernij aangetrokken en kunnen wel in de val, maar er niet meer uit. Zo je ze op je gemak ergens buiten weer loslaten. Overigens zijn dit soort vallen beter voor buiten als binnen te gebruiken, aangezien de inhoud op den duur best wel kan gaan stinken en dat is niet erg prettig voor in huis.

Gerelateerde artikelen

De beste bewindvoerder Rotterdam waar moet je zijn?

Het effect van natuurlijk licht binnen een vergaderzaal

Taaltraining zakelijk Engels