De kamervraag
Image default
Zakelijk

Tips voor een salarisverhoging

Salarisverhoging staat niet zomaar voor de deur. Het is belangrijk dat je er om vraagt en ook durft te vragen. Het is een veel voorkomende reden dat veel mensen geen salarisverhoging krijgen, omdat ze de stap richting het gesprek erover niet durven te zetten. Statistisch gezien durven mannen veel vaker deze stap te zetten dan vrouwen. Dat is een reden dat ze vaak wat meer verdienen dan een vrouw. In dit financieel nieuws artikel geven we jou een aantal tips om een salarisverhoging te bewerkstelligen.

Erom vragen

Tijdens een gesprek is het natuurlijk heel makkelijk om te zeggen dat je vindt dat je er recht op hebt. Argumenteren is het halve werk, dus is het belangrijk om op een rijtje te zetten waarom je vindt dat je recht hebt op een salarisverhoging. Een argument zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat je nieuwe verantwoordelijkheden hebt binnen je functie. Zo kan het bijvoorbeeld ook zijn dat je functieomschrijving er heel anders uitziet dan dat een jaar geleden. Houd er wel rekening mee dat je misschien een heel ander beeld hierover hebt dan je werkgever of leidinggevende. Bereid je dus ook voor op eventuele tegenargumentaties.

Voel je gewaardeerd

De voornaamste reden waarom mensen vragen om een salarisverhoging heeft niet zozeer te maken met het geld. Het heeft voornamelijk te maken met waardering. Als je namelijk je werk goed doet, wil je het graag terug zien in het geld. Breng dit duidelijk, maar vriendelijk over op je leidinggevende. Je leidinggevende zal dan eerder geneigd zijn om het je toe te kennen dan wanneer je het eist.

Geeft niet op

Het kan zijn dat je tijdens je eerste gesprek over de salarisverhoging niet meteen krijgt wat je had verwacht. Dat geeft niet, want het kan zijn dat er bijvoorbeeld tegenvoorstellen worden gedaan. Misschien moet je wel opleiding volgen om hogerop te komen en een hoger salaris te krijgen. Carriere maken gaat hier vaak mee gepaard. Het is belangrijk om hier duidelijke afspraken over te maken en niet op te geven.

https://www.vanhelvoortnieuws.nl/financieel/