Het hout van douglas heeft de laatste jaren terrein gewonnen binnen de Nederlandse markt, dit vooral met de douglas balken en douglas overkappingen. Het is een zeer goed alternatief voor andere soorten hout en zorgen voor een duurzaam karakter. Dit maakt het dan ok een milieuvriendelijk alternatief voor geïmpregneerd vuren. Dit bevat juist vele schadelijke stoffen. Douglas balken worden op vele manieren toegepast. Zo kan zijn deze ideaal toepasbaar als staander in verschillende constructies. Daarnaast worden douglas balken ook gebruikt om onder andere een douglas overkapping, schutting, gevelbekleding of schuur te maken. Het duurzame douglas hout heeft een minimale levensduur van 10 tot 15 jaar. U kunt er dus zeker lang van genieten.

Douglas balken en overkapping gemaakt van hout van de douglasspar

Douglas balken zijn er om een duurzaam tintje te geven aan je tuinhuisje of douglas overkapping. Met dit duurzame alternatief op ander hout wordt er gezorgd dat u het beste project levert, met de beste materialen. Staatsbosbeheer doet dan ook haar uiterste best om het hout uit eigen land te doen toenemen. Ze hopen dat het planten van meerdere douglassparren hieraan bij gaat dragen. In grote bosgebieden in Frankrijk en Duitsland wordt hetzelfde gedaan. Ook daar zijn vele douglassparren geplant. Van al dit douglas hout kunnen douglas balken worden gemaakt. Deze kunnen vervolgens worden gebruikt voor bijvoorbeeld de bouw van een douglas overkapping of schutting.

Douglas balken en overkapping online bestellen en laten bezorgen

Het hout van douglas is een graag geziene gast binnen de bouw van uw overkapping van douglas hout. Met de douglas balken wordt een stevige fundering gelegd van ieder project.. U kunt douglas hout of producten van dit hout, zoals een douglas overkapping of douglas balken, namelijk ook gewoon online bestellen. U kiest de producten die u graag wilt hebben en laat deze vervolgens eenvoudig en snel bij u thuis bezorgen. Betalen kan vaak gelijk na uw bestelling via iDEAL. Soms is er ook de mogelijkheid om bij levering te betalen voor de douglas balken of de douglas overkapping die u heeft besteld. Daarna kan het douglas hout snel geleverd en gelost worden.