Er zijn meerdere factoren de ervoor kunnen zorgen dat een woning na verloop van tijd zijn glans verliest. Het is echter vrij gemakkelijk om de woning er weer stralend uit te laten zien. Door dit artikel te lezen over gevelrenovatie en dakwerken achterhaalt u wat de sleutel is om de woning naar zijn originele staat terug te brengen.

Gevelwerken laten uitvoeren

Onder gevelrenovatie verstaan wij meerdere werken die specialisten aan de geven val een woning verrichten. Zo zorgt gevelreiniging er voor dat vuil en mossen van uw woning worden verwijderd. Het aanbrengen van gevelreiniging zorgt er voor dat de woning er weer als nieuw uitziet. Een andere werkzaamheid die gevelrenovatie bedrijven uitvoeren is het herstellen van voegwerk. Door wind en zure regen kan het gebeuren dat voegselwerk in de loop van de jaren in verval raakt. Het is voor gevelrenovatie bedrijven een simpele klus om uw voegwerk geheel te vernieuwen. Om een gerenoveerde gevel te beschermen is het verstandig om de gevel te laten impregneren zodat vuil en zure regen geen probleem meer vormen voor uw gevel. De prijs voor gevelrenovatie is helemaal niet hoog wanneer we kijken naar het resultaat dat het met zich mee brengt. Het herstellen van voegwerk kost ongeveer 30 euro per vierkante meter. Het impregneren van de gevel kost tussen de 300 en 400 euro. Als de gevelwerken afgerond zijn dan zult u zien dat de woning weer opnieuw zal stralen als nooit tevoren.

Dakwerken beschermen de waarde van uw woning

Het is verstandig om elke 10 jaar dakwerken uit te laten voeren of in ieder geval een inspectie te laten uitvoeren. Een ervaren dakwerker kan de staat van uw dak controleren en kan kapotte dakgoten, dakpannen en afvoeren repareren. Het uitvoeren van controles en reparaties aan het dak zorgt er voor dat de waarde van de woning niet snel zal dalen. De prijs van dakwerken is afhankelijk van het type dak van de woning. Op een plat dak zijn dakwerken makkelijker uit te voeren dan op een hellend dak. De prijs per vierkante meter zal dan ook hoger zijn voor dakwerken op een hellend dak. Omdat er zoveel verschillende vormen van dakwerken zijn is het moeilijk om een duidelijke prijsindicatie te geven. Wij raden u ook aan om verschillende prijzen voor dakwerken te vergelijken omdat prijzen tussen dakwerkers er van elkaar kunnen verschillen.

http://www.dakdekker-wijzer.nl/