Het gepatenteerde MLC meerlagenleidingsysteem met perskoppelingen van Uponor maakt het mogelijk dat verbindingen voor een waterleidingsysteem of gassysteem binnen enkele seconden worden gemaakt zonder lassen of solderen. De externe vaste pers huls, die permanent is verbonden met de fitting, biedt bescherming tegen mechanische invloeden op de o-ringen waardoor de Uponor perskoppelingen langdurig vloeistof- of gasdicht blijven. De perskoppeling heeft kijkvensters om de insteekdiepte van de buis in de fitting te controleren voordat u de koppeling aan het meerlagenleidingsysteem perst. De plastic stop ring op de gevormde aluminium persmof vereenvoudigt de taak van het bevestigen van de handperstang. De ringen zijn voorzien van een kleur codering die als een optische persmarkering dient.

Na het persen

De handperstang en de ringen van de Uponor perskoppeling met dezelfde afmetingen zijn gemarkeerd met dezelfde kleurcode. Na de installatie van de persverbinding kunnen buigkrachten gemakkelijk worden ge-absorbeert door de stabiele pers huls zonder dat er daarbij sprake zal zijn van het optreden van lekkages. Na het persen kan de Uponor MLC buis worden bijgesteld.

Installatie en montage

Eenvoudig, snel en schoon, dat is de installatie met het Uponor MLC leidingsysteem met perskoppelingen. Er zijn slechts enkele tools nodig voor het monteren en installeren van alle toepassingen. Het is gemakkelijk te gebruiken en een tijdbesparende installatie, ook is het niet noodzakelijk om het installatiemateriaal met warm water te vullen voor de installatie. De strakke buigradius genereert lage arbeidskosten omdat er hierdoor niet overal Uponor perskoppelingen gemonteerd hoeven te worden. De MLC meerlagenbuis- en leidingsystemen worden door Sani-bouw geleverd met een buitendiameter van 14, 16, 18, 20 of 25mm.

Kwaliteit van het materiaal

Uponor MLC buis Uitstekende weerstand tegen inwendige druk, ook tijdens de lange duur spanningsbreuktest, dat wil zeggen een uitzonderlijk lange duur breuksterkte en een maximale levensduur. De kwaliteitstesten voor Uponor perskoppelingen en MLC meerlagenleidingsystemen voldoen aan de wettelijke bepalingen betreffende artikelen van plastic voor gebruik voor levensmiddelen in de drinkwatervoorziening (KTW aanbeveling).

http://www.sani-bouw.nl/installatiemateriaal/uponor