De kamervraag
Image default
Woning en Tuin

Prefab huis

Bent u bekend met prefab huizen? Voor wie geen idee heeft wat dit inhoudt, dit zijn woningen die zoveel mogelijk in de fabriek al voorgefabriceerd worden. Dit betekent dat het werk niet in weer en wind gedaan hoeft te worden, dat de omstandigheden altijd gelijk zijn en dat er daardoor preciezer gewerkt kan worden. Ook betekent het dat er veel minder werk op de bouwplek zelf gedaan hoeft te worden, de voorgefabriceerde delen hoeven daar alleen nog maar in elkaar gezet te worden. Zoals u op www.prefabwoning.net/ kunt zien levert dit veel voordelen en mogelijkheden op. 

Meer generaties

Kiezen voor prefab kunt u om verschillende redenen doen. Een reden die momenteel zeer relevant is, is de mogelijkheid van het wonen met verschillende generaties op één kavel. U kunt door ons een mantelzorgwoning laten plaatsen naast uw eigen huis, zodat u gemakkelijk voor uw hulpbehoevende ouders kunt gaan zorgen zonder dat u in één huis hoeft te wonen. Zo houdt ieder zijn eigen ruimte en privacy, maar bent u toch dicht bij elkaar, waardoor er gemakkelijker zorg te verlenen is. Voor dergelijke woningen zijn er verschillende opties mogelijk, zowel wat betreft de te gebruiken materialen als de grootte van het huis.

Veel mensen zullen er ongetwijfeld al wel een van gehoord hebben, maar weten vaak niet precies wat een prefab woning nu eigenlijk is. Zoals u op onze site kunt zien is er geen standaard voor dit type woningen, maar hebben ze allemaal wel één ding met elkaar gemeen. Dat is dat ze zoveel mogelijk in de fabriek klaargemaakt worden en op de uiteindelijke bouwplaats alleen nog maar in elkaar gezet hoeven te worden. Dit zorgt ervoor dat er minder werk buiten hoeft te worden gedaan, dat alles minder blootgesteld wordt aan weersinvloeden en dat er nauwkeuriger en snelle gewerkt kan worden. 

Meerdere generaties

Een prefab huis is ideaal als u bijvoorbeeld met meerdere generaties bij elkaar wilt gaan wonen. Onze overheid wil dat we weer meer die kant op gaan en dat we langer zelf voor onze ouders blijven zorgen. Nu kost het veel tijd om steeds naar hun woonplaats te rijden, maar u wilt natuurlijk ook liever niet dat ze echt bij u in huis komen wonen. Een mantelzorgwoning van ons is dan ideaal. Deze kan naast uw huis geplaatst worden, waardoor u allemaal uw privacy behoudt, maar toch dichtbij genoeg bent om voldoende zorg te kunnen leveren.

http://www.prefabwoning.net/