De kamervraag
Image default
Woning en Tuin

Makelaars vergelijken wanneer u een huis verkoopt

Wilt u een huis verkopen? Dan is makelaars vergelijken een belangrijke eerste stap op weg naar een goede verkoop. Er zijn veel makelaars op de markt. U moet zichzelf daarom van te voren een aantal vragen stellen over de eisen die u zelf stelt aan de makelaar. Wat verwacht u van de makelaar? Wat zijn uw specifieke wensen? Makelaars vergelijken brengt u een stuk dichter bij de beste keuze voor uw makelaar. Makelaars hanteren verschillende prijzen. Een deel van de kosten voor de makelaar hangen echter af van tot in hoeverre u de verkoop zelf op u neemt. Welke zaken regelt u zelf en welke zaken laat u door de makelaar regelen? Dat zijn de volgende belangrijke vragen die u zichzelf dient te stellen. Logischerwijs zult u meer voor een makelaar betalen wanneer u hen de verkoop volledig laat regelen. Hoe meer u dus zelf doet, hoe goedkoper het zal worden. Bij makelaars vergelijken wordt er gekeken naar de verschillende kosten die worden berekend. De ene makelaar rekent bijvoorbeeld opstartkosten. De ander rekent deze kosten niet. Er zijn ook makelaars die met een vast bedrag werken. Dit bedrag wordt van te voren bepaald. Werken met een vast bedrag heeft een aantal voordelen. Een belangrijk voordeel van het hanteren van een vast tarief is dat u van te voren weet waar u aan toe bent. U komt dus niet voor verassingen te staan en dat is bij de verkoop van een huis erg prettig. Het is allemaal al spannend genoeg. Vervolgens rekenen de meeste makelaars een bepaald bedrag wanneer het huis ook daadwerkelijk wordt verkocht. Dit bedrag is een percentage op de verkoop. Hoeveel dat is wisselt per makelaar en berekent u met makelaars vergelijken. De meeste makelaars hebben geen transparante website waarop prijzen voor u op een rijtje staan maar het aanvragen van een offerte is altijd gratis en vrijblijvend. Makelaars vergelijken doet u dus door het aanvragen van verschillende offertes bij makelaars waar u een goed gevoel bij heeft. Op de website ‘verkoopmakelaaroffertes’ kunt u makelaars vergelijken bij u in de buurt. Voordelen van makelaars vergelijken zijn:

  • snel de beste keuze voor u makelaars
  • overzicht van de makelaars bij u in de buur
  • in één keer inzicht in prijzen verschillende makelaars
  • vrijblijvende offertes en financieel overzicht
  • hulp met Makelaars vergelijken

Makelaars vergelijken voor de beste keuze

Wanneer u bij ons een vergelijking doet, weet u snel waar u aan toe bent. Wij vragen u allereerst u wensen voor ons en voor uzelf op een rijtje te zetten. Wat verwacht u van de makelaar en hoe snel verwacht u zelf dat uw huis verkocht wordt. Wat is de prijs die u zelf voor het huis in gedachte had? U wilt waarschijnlijk een makelaar die een goede prijs hanteert maar wat is eigenlijk een goede prijs? Deze en meerdere zaken komen allemaal aan bod wanneer wij u helpen met makelaars vergelijken. Vervolgens vragen wij u om uw woning te omschrijven. Schets een sfeerbeeld van de woning. Waarom zouden de mensen uw woning moeten kopen en niet een andere woning? Omdat wij veel contacten hebben in de makelaarswereld kunnen wij uw wensenlijst voorleggen aan een aantal makelaars die wij bij uw wensen aan vinden sluiten. De makelaars aan wie wij uw wensen voorleggen stellen ten slotte voor u een offerte op. Ze doen dat geheel vrijblijvend. Er zijn aan de aanvraag dus geen kosten verbonden. Aan de hand van het kostenplaatje dat u vindt in deze offertes kunt u zelf een keuze maken. Het overzicht dat de offertes bieden zal de beste keuze voor uw makelaar mogelijk maken.

‘Makelaars vergelijken: mijn huis was binnen een week verkocht’, aldus een gelukkige klant

Makelaars vergelijken deed ik met behulp van verkoopmakelaaroffertes. Door een viertal offertes van makelaars in mijn buurt kon ik gemakkelijk de beste makelaars vergelijken in mijn regio. Het huis dat ik verkocht stond al een half jaar in de verkoop toen ik een makelaar inschakelde. Ik dacht dat het niet lang zou duren. Zoals de meeste mensen maakte ik de fout om te denken dat mijn huis meteen verkocht zou worden. Er kwamen wel wat mensen kijken maar een verkoop bleef uit. Toen begon ik me zorgen te maken want ik had gerekend op een snelle verkoop. Ik had al een ander huis gekocht waar ik zou gaan wonen maar dat was een huis dat nog gebouwd moest worden. Er zat dus wel degelijk een deadline aan mijn tijd. Je wilt natuurlijk niet een periode dubbele lasten betalen. Dat vond ik een heel vervelend idee en om mijn huis tot de verkoop te gaan verhuren was wel veel gedoe. Ik besloot dus de hulp in te schakelen van een goede makelaar maar dat was nog niet zo eenvoudig toen ik op internet ging kijken. Er zijn namelijk ongelofelijk veel makelaars en deze geven hun prijzen niet bloot op hun website. Makelaars vergelijken is dan ook helemaal niet zo makkelijk. Het is niet een kwestie van een druk op de knop. Toen kwam ik op de website van verkoopmakelaaroffertes. Dit was sleutel tot het vinden van een goede makelaar. Op deze website kreeg ik direct de hulp die ik nodig had. Ik hoefde enkel mijn wensen en verwachtingen op een rijtje te zetten. Tot die tijd nog helemaal niet gedaan. Gek eigenlijk dat de meest logische dingen niet in je opkomen. Via verkoopmakelaaroffertes vond ik de perfecte makelaar die mijn huis binnen een week verkocht!

http://www.verkoopmakelaaroffertes.nl/makelaars-vergelijken