De kamervraag
Image default
Woning en Tuin

Is een handgrasmaaier handig?

Bestaan handgrasmaaiers nog? Ja, handgrasmaaiers bestaan nog! Handgrasmaaiers zijn gewoon nieuw te koop in de winkel of online. Maar is dat dan niet hartstikke ouderwets in het tijdperk van robotgrasmaaiers en elektrische grasmaaiers? Niet altijd.

Daarom een handgrasmaaier

De robotmaaier is vooral geschikt voor grotere gazons. Niemand zal overwegen dit aan te pakken met een handgrasmaaier. De elektrische grasmaaier kan ingezet worden voor grote en kleine gazons, hoewel in de praktijk een klein grasmatje niet handig is om te maaien met een elektrische grasmaaier. Vooral wanneer de grasmaaier gebruikmaakt van een verlengsnoer wordt het oppassen om niet over het snoer te rijden met de grasmaaier. 

De handgrasmaaier is enorm gemakkelijk in de praktijk bij een kleine grasmat. Altijd direct bruikbaar, geen snoeren over je schouders en geen angst om het snoer te perforeren. Daarnaast: geen oplaadtijd met accu’s én het voordeligste in aanschaf. 

Bestaan er nadelen bij de handgrasmaaier?

Ja, er bestaan ook nadelen: 

  • Bij te lang gras is de handgrasmaaier eigenlijk niet bruikbaar; deze zal met zijn woeste kracht de graspollen uit de grond rukken ….
  • Laat het nooit zover komen dat het gras op bijna kniehoogte staat; geen enkele grasmaaier (buiten de bosmaaier bijvoorbeeld) komt hier gemakkelijk doorheen zonder de grasmat te beschadigen. 

Grasbescherming

Gras wordt niet automatisch opgevangen, waardoor het gemaaide gras op de graslaag blijft liggen. Dit hoeft geen probleem te zijn indien u even het gras globaal wegharkt en direct in de groencontainer stopt. Ook vormt het gemaaide gras (bij kleine hoeveelheden) een mooie voedingsbodem voor de grasmat. Maar laat nooit teveel gras liggen; het werkt verstikkend voor het ondergelegen gas wat nauwelijks nog zonlicht krijgt en wat hierdoor stro wordt. 

Bladval

Ook vallende bladeren vormen een probleem voor een gezonde grasmat. Koop een bladblazer desnoods om vooral in de herfst uw gras te beschermen tegen teveel bladval.

 

https://www.tuinmechanisatie.nl/

Gerelateerde artikelen

Sectionale garagepoort prijs? Sectionalegaragepoorten.net!

Groen kunstgras

Je dak: het hoogtepunt van je huis