De kamervraag
Image default
Wijn

Waarom zou je dure rode wijnglazen kopen?

Soms koop je een duur glas gewoon omdat je het design prachtig vindt. Maar vaak horen we waarom zou je niet gewoon naar een Action of Blokker gaan voor de aankoop van rode wijnglazen? Als je zelf geen liefhebber bent van de wijn dan kunnen we dit begrijpen. Je schenkt de wijn tenslotte alleen in voor je gasten en zelf zal je er niet echt van gaan genieten. Waarom zou je dan dure rode wijnglazen kopen? Ben je wel een liefhebber van rode wijn? Dan hebben wij een aantal redenen op een rijtje gezet waarom het best slim kan zijn om eens te overwegen een wijnglas te gaan kopen.

Voor iets meer geld heb je kristalglas.

Eén van de redenen is dat je voor iets meer geld kristalglas in huis haalt. Een goedkoop wijnglas bij de Action is absoluut niet van kristal. Misschien beweren ze het, maar dit grapje kennen we al van de AH. Als je iets meer betaald dan normaal dan kunnen wij je garanderen dat je echt kristalglas in huis haalt. Het kan dus best wel de investering waard zijn om eens verder te kijken dan alleen bij de goedkope winkel om de hoek. Het voordeel van kristalglas is alleen al een stukje presentatie. Zodra je een glas ziet weet je dit is een mooi glas. Het design sluit mooi aan en het sprankelt zodra je het op tafel zet. Het geeft iets chics weg als je eruit drinkt en je aan de gasten verteld dat je rode wijnglazen op tafel hebt staan van kristalglas. Alleen dit is al een reden om te kiezen voor echt kristal.

Een betere smaaksensatie.

We weten eigenlijk allemaal wel dat de smaak van rode wijn beïnvloed kan worden door de omgeving. Denk hierbij aan bijvoorbeeld geurtjes in huis, maar zelfs door je hand tegen de kelk aan te houden. Als je kiest voor de wat duurdere rode wijnglazen dan krijg je vaak kristalglas. Kristalglas zorgt niet alleen voor die prachtige schittering, maar zorgt er ook voor dat er geen geurtjes of luchtjes van buitenaf in de wijn terecht komen. Je krijgt dus puur die unieke smaak zoals de wijnmaker het bedacht heeft. Reden genoeg dus al om iets meer geld uit te geven aan rode wijnglazen als je een echte wijnliefhebber bent. Je zal een groot verschil merken in de aroma’s die je proeft tijdens het drinken van de rode wijn uit een wat duurder wijnglas.

Rode wijnglazen van een uniek design.

De laatste reden die we je graag meegeven is het design. Rode wijnglazen in een goedkope winkel zien er bijna allemaal hetzelfde uit. Als je iets meer durft te investeren dan verdien je dit zeker weten terug qua design. Je hebt veel meer mogelijkheden en je kan het design zelfs laten afstellen op jouw favoriete wijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van rode wijnglazen speciaal ontworpen voor Bordeaux wijnen? Neem dit in gedachten en denk nog eens een keertje na over je keuze om goedkope of dure wijnglazen te kopen.

 

 

http://www.rode-wijnglazenshop.nl