Op vakantie naar Turkije
U gaat lekker op vakantie naar Turkije? Hieronder volgen wat zaken die u moet weten voordat u op reis gaat:

Paspoort of ID-kaart
Wanneer u naar Turkije gaat, is het belangrijk om te weten dat u een paspoort of ID-kaart nodig heeft die nog minimaal 60 dagen geldig is bij aankomst in Turkije. Let op: een rijbewijs voldoet niet. Komt u een paar dagen voor vertrek er achter dat uw paspoort of ID-kaart nog maar bijvoorbeeld 30 dagen geldig is, dan kunt u op Schiphol een nood paspoort aanvragen.

Visum voor Turkije
Indien u eerder naar Turkije bent geweest, weet u dat een visum voor Nederlanders en Belgen verplicht is. Het visum Turkije is een soort toestemming om het land binnen te mogen. Het visum is (nog) op het vliegveld te koop voor € 25. Houd wel rekening met een lange wachtrij op het vliegveld.

Online visum aanvragen
Tegenwoordig is het mogelijk om een visum voor Turkije online aan te vragen. Het visum Turkije aanvragen kan in 3 gemakkelijke stappen:

– Als eerst dient u enkele persoonlijke gegeven in te vullen, zoals uw adres en postcode, maar ook uw voornamen, achternaam, geboortedatum, geboorteplaats en documentnummer. U kunt overigens ook voor meerdere mensen tegelijk aanvragen.

– Indien u klaar bent met het invullen van uw gegevens, is het raadzaam om alles nog een keer te controleren. Kloppen alle gegevens? Dan kunt u verder gaan naar de betaling!

– In onze betaalomgeving heeft u de keuze om te betalen via iDeal of Mister Cash. Indien u slechts beschikt over een Credit Card, kunt het visum voor Turkije aanvragen direct bij de Turkse overheid. Een visum kost bij ons € 24,95. Als de betaling is gelukt, krijgt u een bevestigingsmail en ontvangt u het visum binnen 24 uur!

Alvast een fijne reis gewenst!

https://www.visumvoorturkije.nl/aanvragen