De kamervraag
Image default
Vakantie

Mallorca, voor iedereen!

Mallorca is een van de vele Spaanse eilanden en is het grootste eiland van de welbekende Balearen. De hoofdstad van Mallorca is Palma de Mallorca dit is ook de grootste stad van het hele eiland. Het eiland heeft als grootste inkomstenbron de toeristenindustrie. In de zomermaanden trekken jaarlijks duizenden Nederlanders naar dit heerlijke eiland toe. Mallorca staat bekend om haar grote diversiteit, iedere leeftijdsgroep kan hier genieten van een zalige vakantie. 

Mallorca is een ideaal eiland voor jongeren, El Arenal is hét stapgedeelte van Mallorca waar zich voornamelijk Nederlandse jongeren bevinden. Het eiland heeft daarnaast nog veel rustige toeristische plaatsen voor jou te bieden die ideaal zijn om heerlijk met je gezin naar toe te trekken in de zomer of misschien wel in de winter. In Mallorca wordt er onderscheid gemaakt tussen drie soorten stranden. De lang uitgerekte stranden met de traditionele rieten parasols en standaard ligbedden. De kustplaatsen die een ietwat meer lokaal karakter hebben en die voornamelijk door de lokale bevolking wordt bezocht en tenslotte de kiezelstranden, hier is de zee fantastisch blauw en schoon. Op de toeristische stranden bevinden zich veel verkopers die zich hard maken voor de verkoop van zonnebrillen en petjes, daarnaast lopen er ook veel vrouwen over het strand die jou een massage willen aanbieden. Laat je niet verleiden door dit soort mensen want zij werken namelijk illegaal op het strand, de politie probeert deze mensen dan ook zoveel mogelijk te weren van de toeristische stranden. 

Als je wilt winkelen op dit eiland wordt het je sterk aangeraden om naar de hoofdstad toe te trekken, hier bevinden zich veel internationale merken die beschikken over mooie grote winkels in de binnenstad van Palma de Mallorca. Mallorca is een van de Spaanse bestemmingen waar mensen heel graag naar toe trekken, het eiland heeft voor iedere doelgroep wel iets te bieden en dat is dan ook exact hetgene wat dit eiland zo bijzonder maakt.

http://www.vakantiespanje.nl/