Het is nooit leuk als uw rijbewijs is ingevorderd. U bent wellicht gaan rijden onder invloed van alcohol of u heeft veel te hard gereden, bent betrapt, met het gevolg dat u uw rijbewijs kwijt bent. Nog vervelender wordt het als u uw auto dagelijks nodig heeft, bijvoorbeeld om mee naar uw werk te gaan. Dan komt u er pas achter hoe afhankelijk u bent van uw auto en kunt u geen weken of zelfs maanden op uw rijbewijs wachten. Een gespecialiseerde advocaat op het gebied van verkeersstrafrecht bij Advocaat-Verkeersstrafrecht.nl kan u dan mogelijk een oplossing bieden waarmee u uw rijbewijs weer snel terug heeft. De advocaat zal voor u eerst een inschatting van de kans maken die u heeft om uw rijbewijs sneller terug te krijgen. Vervolgens wordt er een werkwijze uitgedacht en in 98% van de gevallen leidt dit ertoe dat u uw rijbewijs al snel weer in uw bezit heeft.

Schakel een specialist in als uw rijbewijs is ingevorderd

Er zijn verschillende redenen die kunnen verklaren waarom uw rijbewijs is ingevorderd. Wat vast staat, is dat er gegarandeerd iets aan de hand is wat écht niet geaccepteerd kan worden. Zo wordt uw rijbewijs ingevorderd wanneer u te veel alcohol heeft gedronken en toch bent gaan rijden. Ook veel te hard rijden is een reden om het rijbewijs in te vorderen. Wat de reden ook is, het terugkrijgen van uw rijbewijs kan een ingewikkelde procedure zijn als u niet op de hoogte bent van de geldende wetgeving en de paden die u kunt behandelen om deze eerder terug te krijgen. Een specialist in de vorm van een gespecialiseerde advocaat van Advocaat-Verkeersstrafrecht.nl kan u dan helpen om uw rijbewijs eerder terug te krijgen.

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed van alcohol, en nu?

Het is algemeen bekend dat rijden onder invloed van alcohol erg gevaarlijk kan zijn en daarom dus echt niet door de beugel kan. Toch kan het altijd gebeuren dat u een keer een fout maakt en dat u op dat ene feestje nét een glaasje te veel drinkt omdat u vergat dat u nog met de auto naar huis moest. Als u dan aangehouden wordt kan het zo zijn dat uw rijbewijs ingevorderd wordt als de hoeveelheid alcohol in bloed 2,5 keer de toegestane norm overschrijdt. In deze gevallen kunt u een advocaat die is gespecialiseerd in verkeersstrafrecht inschakelen bij Advocaat-Verkeersstrafrecht.nl om een klaagschrift in te dienen waarmee de kans dat u uw rijbewijs eerder terugkrijgt aanzienlijk wordt vergroot.