Online animatie video: Welke vormen zijn er?

Er zijn verschillende animatie-vormen die je kunt inzetten om jouw boodschap over te brengen. Welke je kiest is afhankelijk van diverse factoren. De gekozen animatie moet je doelgroep aanspreken, passen bij de huisstijl en communicatiestrategie van je organisatie en natuurlijk effectief zijn in het overbrengen van je boodschap. Omdat  het maken van sommige animaties makkelijker is dan andere, zit er ook een verschil in het prijskaartje van de verschillende animaties.

2D animatie

De 2D animatie is de eenvoudigste vorm van animatie. Een 2D animatie is tweedimensionaal, waardoor er bij het animeren niet met diepte gewerkt hoeft te worden. Hierdoor is een 2D animatie eenvoudiger te maken. De 2D animatie bestaat geheel uit tekeningen en lijkt nog het meest op een ouderwetse tekenfilm. De 2D animatie oogt een beetje “nostalgisch” en brengt een bepaalde sfeer met zich mee. Hierdoor kan de 2D animatie voor een bepaald publiek perfect zijn.

3D animatie

De 3D animatie is drie-dimensioneel. Deze animatievorm is geavanceerder dan de 2D animatie. Doordat je nu ook beschikking hebt over de derde dimensie (diepte) kun je meer met een 3D animatie dan met een 2D animatie. Een 3D animatie oogt moderner en spannender.

Whiteboard animatie

Bij de whiteboard animatie zie je, terwijl de voice-over het verhaal vertelt een hand in beeld die de ondersteunende animaties tekent. Deze vorm van animatie kan met software worden gemaakt, maar het is ook mogelijk om met conventionele video het tekenen van de animatie te filmen. Doordat de whiteboard animatie afwijkt van het overgrote deel van de animaties valt deze extra op en trek je de aandacht.

De drie hierboven genoemde vormen komen het meeste voor. Welke van de drie voor jouw situatie het meest geschikt is, is vooraf moeilijk 1-2-3 te zeggen. Daarom gaan we graag het gesprek met je aan om te kijken welke animatie het meest passend is voor jouw situatie en doelen.