De kamervraag
Image default
Marketing

Autoriteit opbouwen voor je website

Een nieuwe website heeft nog geen autoriteit. Daarom zal deze website ook niet hoog in de zoekresultaten lijst van Google terecht komen. Dit tot grote ergernis van beginnende ondernemers.

Je moet dus autoriteit opbouwen. Hoe doe je dat? Ten eerste moet je website goed bezocht worden en ten tweede moet je zorgen dat er voldoende links richting jouw website gaan vanuit andere websites. Dit heeft er alles mee te maken hoe Google werkt. Google speurt namelijk het internet af met Spiders, software dus. Die Spiders gaan van link naar link om websites te indexeren. Vinden ze nu veel en relevante links richting jouw website dan is dit een teken voor Google dat deze website autoriteit heeft. Dus dan kom je hoger in de zoekresultaten lijst van Google.

Om links richting jouw website moeten er heel veel SEO teksten geschreven worden die geplaatst worden op artikelwebsites die daar speciaal voor zijn. Dit is een arbeidsintensieve klus die online marketing Delft beginnende ondernemers graag uit handen neemt. Linkbuilding uitbesteden kun je doen als je zelf te druk bent met het opbouwen van je bedrijf of als je er voor de rest geen tijd voor hebt of zin.

Je kunt ook betalen om hoger in de zoekresulten lijst van Google terecht te komen. Dat heet SEA oftewel search engine advertising. Je komt dan op basis van door jou zelf opgegeven zoekwoorden boven of naast de organische zoekresultaten van de zoekresultaten lijst. Bij concurrentie op jouw zoekwoorden moet je of meer geld betalen om daar terecht te komen waar je terecht wilt komen op deze lijst of je moet uniekere zoekwoorden verzinnen waarmee jouw bedrijf gevonden kan worden. Dat is dus een grote uitdaging. Je wilt natuurlijk niet al te veel betalen om online gevonden te kunnen worden. Wees daarom creatief.

http://www.e-conomy.nl