Als je niet zeker bent over de kwaliteit van een tekst kun je deze na laten kijken door professionals. Echter is het vaak niet duidelijk welke dienst je moet afnemen. Er zijn namelijk verschillende diensten om teksten aan te laten passen. Bijvoorbeeld redigeren, corrigeren, proeflezen of copywriting. Deze zullen in dit artikel besproken worden. Er wordt begonnen met de dienst waar het meeste wordt aangepast.

Copywriting

Copywriting is het schrijven van commerciele teksten. Wil je een brochure of advertentie laten maken, dan kun je deze, voor het beste resultaat, het best door een copywriter laten schrijven. Vaak zijn copywriters verbonden aan een reclamebureau. Voor meer informatie kun je kijken op wikipedia.

Redigeren

Indien je een tekst wilt laten redigeren word je tekst aangepast op spel- en taalfouten en zinsopbouw. Indien zinnen niet lopen zal een editor deze voor je aanpassen. Je tekst kan dus voor een groot deel herschreven worden

Corrigeren

Bij het corrigeren haalt een editor er enkel taal- en spelfouten uit.

Proeflezen

Een proeflezer gaat ervan uit dat er zo goed als geen fouten meer instaan. Het stuk kan naar de drukker maar er zullen schoonheidsfoutjes uitgehaald worden.

http://www.scribbr.nl